NK Rosmalen: Strijd tussen oud en nieuw bij de junioren

Uit de top-10 van het afgelopen seizoen staan er 8 ook dit jaar weer aan de start. En die hebben allemaal hetzelfde doel en dat is de titel overnemen van Werner van Rossum. Ook de nieuwe lichting wil dit dolgraag maar was het toch de nummer 6 van vorig jaar, Luc van Wijlen, die zijn Suzuki Swift MK1 als beste over het bochtige circuit joeg.

De topfavorieten voor de titel, Gijs Kovac en Remon van Rossum, hadden een NK om snel te vergeten want zij haalden beide de finale niet in Rosmalen. Geen extra punten voor hun maar met de ervaring en snelheid zijn ze zeker nog niet uitgeschakeld voor de titel dit jaar.

Opnieuw maar één afmelding bij de geplaatste junioren en was het weer een dolgelukkige Lars van Kuringe die vandaag van start mocht. Hij deed het erg netjes en plaatste zich voor de finale waarin hij in de top-10 wist te eindigen.

Luc van Wijlen wil graag ook een NK overwinning op zijn naam hebben, zeker nadat zijn oudere broer Marc in Holterhoek wist te winnen een jaar geleden. Vandaag had hij na drie manches de beste papieren in handen en eiste de pole voor zich op met precies evenveel punten als Mike Bruins in zijn Peugeot 106. Romy Pijnenburg liet zich ook weer goed van voor zien en kwam precies twee punten te kort voor de pole, maar met de derde plaats was ook zei erg content. Benjamin Zuidam en Patrick de Hoop, beiden vaak rijdend bij de RangPang, stonden als de vierde en de vijfde aan de start. Ischa van de Vossenberg, winnaar van de eerste NK in Albergen, kende een slechte derde manche waardor hij niet verder kwam dan plaats zeven na de 3 manches.

Romy Pijnenburg startte als beste in plaatst de neus van de Honda als eerste in de bocht. Lang heeft ze er niet van kunnen genieten van Luc van Wijlen is er voor de tweede bocht al voorbij gegaan. De vijftien rijders in deze finale zitten erg dicht op elkaar als ze de U in gaan en in het hart ervan zien we van de Vossenberg een andere lijn pakken. Hierdoor raakt hij Romy Pijnenburg op de achterzijde en moet ze alle zeilen bijzetten om de Honda op de baan te houden. Dit lukt haar wel maar helaas niet zonder positieverlies. Na één ronde zien we dan ook dat Luc van Wijlen aan kop ligt voor Ischa van de Vossenberg, Mike Bruins, Patrick de Hoop en Romy Pijnenburg. De enige die we missen in dit rijtje in Benjamin Zuidam en, als hij nog wat kan, vanuit het achterveld moet komen. De snelle coureur uit Driebruggen bleek zich verschakeld te hebben bij de start en begint aan een indrukwekkende inhaalrace. Van Wijlen kan een mooi gaatje slaan op zijn directe opponenten en weet dat hij een klein stuurfoutje kan permitteren, maar hoopt niet dat dit gaat gebeuren natuurlijk. Van de Vossenberg kan geen meters winnen op van Wijlen en houdt het hoofd koel en wil graag de tweede plaats behouden.

Deze twee mannen rijden dan ook erg stabiel en laten zich niet meer inhalen door de concurrentie. Zuidam is inmiddels bij de top-vijf aangekomen en weet dat er meer inzit. Pijnenburg verliest steeds wat meters en daarmee ook plaatsen. Want ook Bas Verweijen laat zich op plaats vier zien nadat Patrick de Hoop is uitgevallen. Zuidam heeft gezien dat er ruimte is om Verweijen in te halen kan er voorbij aan de binnenzijden in bocht twee. Dit lukt alleen is hij de controle in de punt van de U een beetje kwijt en kan Verweijen weer terug naar plaats vier. Toch kan hij de druk niet aan en verliest later zijn plaats toch weer aan Benjamin Zuidam. Mike Bruins voelt ook dat Zuidam eraan zit te komen en weet dat hij niet zomaar derde zal gaan worden. Maar met nog een paar ronden te gaan moet Zuidam eerst nog maar eens dichterbij zien te komen. Plots gaat het mis voor Bruins die hard over de kop gaat bij het insturen van bocht drie. Een flinke klap zorgt voor code rood en een rijder die een beetje wankel uitstapt. Verder niets aan de hand maar wel einde finale en wint Luc van Wijlen de NK bij zijn thuis cluppie ACCGeffen.

Volledige uitslagen van de NK Rosmalen staan op AutocrossLive.com

CME_9190

Otto de Wilde is na de wedstrijd in Rosmalen opgeklommen tot een vierde plaats in het klassement.

CME_9187

Antonie van Leeuwen (536) in gevecht met Bas Verweijen (523)

CME_9181

Na het missen van de finale in Albergen haalde Luc van Wijlen in Rosmalen zijn gram met de overwinning.

CME_9177

Lars van Kuringe haalde voor het eerst de finale tijdens zijn tweede NK-wedstrijd.

CME_9108

Lucas Konings bezet de zevende plaats in het klassement na twee wedstrijden.

CME_9131

Een zeer sterk optreden van Benjamin Zuidam in Rosmalen leverde hem een plek op de eerste rij op. Hij haalde een derde plaats binnen.

CME_9144

Danny van den Berg (514) winnaar van de TACO cross in Terwolde hier in duel met Benjamin Zuidam (537)

CME_9156

Twee top vijf-finishes zorgen momenteel voor een tweede plaats in het klassement voor debutante Romy Pijnenburg.

CME_9150

De eerste bocht van Rosmalen zorgde keer op keer voor drukte bij de junioren, dit maar ook met de 520 van Stan Overbeek, die in Albergen net te laat was met het inschrijven en daardoor niet mocht starten.