NK Rosmalen: Ten Dolle laat miserie achter zich met mooie zege

Na jaren van problemen stond Tim ten Dolle in Rosmalen weer op het podium van het Eurol NK Autocross. Feitelijk wist de Winterswijker sinds zijn kampioensjaar in 2015 geen wedstrijd meer te winnen, laat staan fatsoenlijk te finishen. De ommekeer kwam na een mooi schouwspel in Rosmalen.

Ten Dolle had zijn zaken gedurende de wedstrijddag goed op orde en plaatste zich als derde voor de finale. In die eindstrijd kwam hij goed weg, maar Jeremy Nap maakte nog een betere start. De voormalig kampioen, die zich in Rosmalen als tweede plaatste voor de finale, nam de leiding in de eerste ronden en Ten Dolle moest in de achtervolging. Het werd een klassiek duel tussen de beide coureurs waarbij Nap steevast de snelste maar ook langste lijn nam, Ten Dolle koos ervoor om steeds diep naar binnen te snijden in de bocht bij de start. Vanaf dat moment was het wachten op een kans om voorlangs te snijden en dat moment kwam in de vierde ronde.

Ten Dolle kon zijn wagen voor die van Nap zetten en kwam zo aan de leiding. Die positie zou hij gedurende de volgende ronden niet meer afstaan. Nap probeerde de aansluiting te houden, maar kwam niet in de gelegenheid om nog een aanval te plaatsen. Hij verloor de tweede plaats in de slotfase zelfs nog aan Dennis Kuijpers, die ook bleef loeren op zijn kans. Pas in de laatste ronde had Kuijpers succes, hij hanteerde dezelfde tactiek als Ten Dolle door aan de binnenkant te blijven. Bij het opgaan van het rechte stuk na de start kwam hij op de tweede plaats en Nap kon niet meer counteren. Hij moest genoegen nemen met P3 en dat was geen slecht resultaat na een brandje aan boord van de wagen aan het eind van de eerste manche.

Frank de Bruijn werd vierde na een solide optreden, Willem Lam verraste door goed voor de dag te komen. Hij plaatste zich als vierde voor de finale met winst in de eerste manche. Ronald Akkermans nam in Rosmalen plaats in de wagen van teamgenoot Mike Bartelen en kwam tot P6 na een goede dag. Koen van Well werd zevende voor Freek Gussinklo en kampioenschapsleider Johan de Jong. Hij kwam er in Rosmalen niet echt aan te past en plaatste zich pas als achtste voor de finale. Louis Ripperda maakte de top-tien compleet voor Rudy Buurman en Erwin Sukkel.

Regerend kampioen René van der Coelen moest zijn wagen al na een ronde aan de kant zetten met technische problemen. Peter Versluis (motorschade) en Wilhelm Franssen kwamen helemaal niet in actie gedurende de finale.

Uitslag NK Rosmalen – Superklasse

1 Tim ten Dolle
2 Dennis Kuijpers
3 Jeremy Nap
4 Frank de Bruijn
5 Willem Lam