NK Rosmalen: Van der Putten slaat dubbelslag

Bart van der Putten heeft zaterdag een dubbelslag geslagen in het Eurol NK Autocross. Na de overwinning in Oldebroek kwam de rijder op de klei ook goed uit de verf en schreef hij ook deze finale op zijn naam. De coureur nam daarnaast ook nog de leiding in het kampioenschap over van Ricardo Otto, die tweede werd.

Een eenvoudige overwinning was het allerminst voor Van der Putten die gedurende de manches en de finale hard moest vechten om Otto achter zich te houden. De beide rijders waren erg aan elkaar gewaagd, maar telkens leek het alsof de man uit Deurne iets meer in de tank had ten opzichte van de voormalig DJBC-kampioen. De beide heren stonden op de startgrid voor de finale.

In de finale hield Otto de druk flink op de ketel, maar in de slotfase moest hij de aanval uit zijn hoofd zetten en consolideren op de tweede plaats. De drievoudig EK-winnaar van 2019 kwam met een voorsprong van drie seconden aan de finish en pakte daarmee de leiding in het kampioenschap over.

Na Van der Putten en Otto ging de strijd om het laatste plekje op het podium tussen Tijs Kovac en Teun van Asten. Na twee lastige openingswedstrijden bleek de klei beter jachtterrein voor Van Asten, die heel aardig mee kon komen. In de strijd om de derde plek moest hij zijn meerdere erkennen in Kovac, die op vijf seconden van Van der Putten aan de meet kwam. Van Asten kon tevreden terugkijken op de wedstrijd in Rosmalen, hij werd vierde en boekte daarmee zijn beste resultaat van het kampioenschap.

Nick Kooremans beleefde een rampstart in de finale en viel helemaal terug naar de laatste plaats. Des te knapper was het dat de Vlaming zich in het verloop van de finale naar voren wist te vechten en uiteindelijk nog tot de vijfde stek kwam. Hij passeerde Remon van Rossum in de slotfase nog, de coureur uit Woerden moest zich tevreden stellen met P6. Hij eindigde nipt voor Jelle Bogemans terwijl Mike Brussen op de achtste plaats eindigde. Ook voor Brussen was het zijn beste resultaat van het seizoen.

Luka van Rijt reed in Rosmalen naar de tiende plaats voor Freek Briels, die de eerste manche nog op zijn schreef. Briels werd elfde voor Elin van de Vossenberg, de Limburgse dame plaatste zich als laatste voor de finale en wist binnen dezelfde ronde als winnaar Van der Putten de finish te bereiken.

Opvallend was dat Niklas Noldes, de winnaar van de eerste wedstrijd in Gersloot, grote moeite had met de eerste kleibaan van dit seizoen. Noldes slaagde er niet in zich te plaatsen voor de finale waarin de beste twaalf coureurs van de dag in actie mochten komen.

Uitslag NK Rosmalen – Juniorbuggy’s

1 Bart van der Putten
2 Ricardo Otto
3 Tijs Kovac
4 Teun van Asten
5 Nick Kooremans