NK Rosmalen: Van Kuringe zegeviert nu wel in thuiswedstrijd

Een jaar geleden werd de wedstrijd in Rosmalen ongeldig verklaard en kreeg Lars van Kuringe de overwinning officieel niet op zijn naam, maar deze keer was het anders en pakte de jongeling wel de overwinning tijdens zijn thuiswedstrijd.

Van Kuringe was wakker bij de start en dat bleek nog een staartje te krijgen na afloop. Het was een opvallend moment dat de startlichten op de toren allemaal tegelijk aan stonden bij het begin van de startprocedure. Toen de lichten uit gingen, vertrokken een heel aantal rijders op het juiste moment, maar er waren ook een paar die minder goed wegkwamen. Met name Gijs Wismans, die in de finale vanaf de eerste rij mocht starten, zakte helemaal terug.

Naast Van Kuringe was ook Marijn Vos wakker, de twee pakten de kopstart en namen al snel een voorsprong op de andere rijders. Hoewel Vos de druk de gehele race op bleef voeren, kon Van Kuringe zich keer op keer onder die druk vandaan rijden en zo een veilige marge inbouwen. Vos kwam uiteindelijk nog tot op acht tienden, maar een echte aanval kwam er nooit. Voor Van Kuringe, die ook al excelleerde in de Sprint 1600 waar hij vijfde werd, was het al zijn tweede overwinning van het seizoen.

Jorn Bartels bezette aan het begin van de race de derde plaats, maar kon die uiteindeijk niet vasthouden en zakte terug naar de vijfde plaats. Hij leverde echter nog wel een felle strijd tegen Gijs Kovac, die andermaal naar het podium mocht. Waar Bartels de vierde plaats probeerde te houden, kwam ook Mike Uenk nog langszij. Bartels moest genoegen nemen met P5. Uenk maakte net als Lars de Kruif en Thijs van Bladel onderdeel uit van een mooi groepje. Zij werden uiteindelijk zesde en zevende. Wismans, die de start volledig miste, werd uiteindelijk achtste voor Tom Hoegen en Tom Littel.

Barry Geerts werd elfde voor Corinta Boon met Iris van den Barg op de derde plaats. Tess Voortman haalde de finale opnieuw en werd veertiende. Tomas Bartels stond dit seizoen al twee keer op het podium, maar slaagde daar in Rosmalen niet in. De coureur werd vijftiende en laatste in de finale nadat hij zijn wagen met technische problemen aan de kant moest zetten.

Het incident bij de start kreeg echter nog wel een staartje. Tenminste twee coureurs dienden protest in vanwege de foutieve startprocedure en even leek er sprake van te zijn dat de finale overgereden moest worden. De sportcommissarissen oordeelden echter dat daar geen aanleiding voor was waardoor de uitslag blijft staan.

Uitslag NK Rosmalen – Juniorklasse

1 Lars van Kuringe
2 Marijn Vos
3 Gijs Kovac
4 Mike Uenk
5 Jorn Bartels