NK Rosmalen: Wagenaar pakt belangrijke zege

Chris Wagenaar zegevierde zaterdag in Rosmalen na een boeiend duel in de Sprintklasse 2000. Wagenaar mocht zich na twee tegenvallende wedstrijden in Pieterzijl en Gersloot weer eens melden op de hoogste trede van het podium.

Brand verwoest sprinter Pieter Poelstra

Al in de manches in Rosmalen voltrok zich een drama voor Pieter Poelstra. De coureur uit Harlingen kwam in de derde manche met een collega in aanraking waarna de auto van Poelstra in de brand vloog. Een blijvende stroom brandstof zorgde dat het blussen van de auto moeizaam verliep, ondanks inspanningen van de aanwezige brandweerlieden en marshals. Nadat de achterkant van de auto volledig verwoest was, kon de schade opgemaakt worden.

Poelstra reageerde na afloop via social media: “Ik wist eerst niet wat ik moest doen door de schrik, deed hem uit. Het blussen stopte de auto gelukkig. Je gezien en familie is duizend keer belangrijker, maar wat heb ik hier de hel over in. Nu maar kijken wat de schade is en hoe we terugkomen. Ik ben zeker dat ik terugkom, heb het de laatste tijd erg naar mijn zin en heb het plezier weer teruggevonden.”

Na drie manches plaatste Mervin Klaassen zich als eerste voor de finale. Klaassen kende dit seizoen nog weinig geluk en heeft de auto verkocht, maar mocht in Rosmalen nog een keer laten zien wat hij kon met de auto. Dat lukte aardig met twee overwinningen en een tweede plaats. Chris Wagenaar mocht als tweede zijn startplek kiezen voor Moos Kroon en Bastiaan Hoogeboom. JanMaarten Schuurman stond ook op de eerste rij. Daarachter waren het Huub Jansen, Dennis Witlox, Marc Jacobs, Wouter van Vugt en Ronald Akkermans die op de tweede rij mochten starten.

De start van polesitter Klaassen in de finale was niet heel goed en Wagenaar  profiteerde. Schuurman spinde ondertussen in de eerste bocht waar Van Vugt op botste en ook Hendrik Molenaar spinde maar kon zijn weg vervolgen. Wagenaar greep de leiding voor Kroon en die uit de startblokken schoot, ook Jansen en Jacobs streden aardig naar voren.

De finale van Hoogeboom kwam tot een vroegtijdig eind nadat hij aan het eind van de eerste bocht over de greppel vloog. Wagenaar hield de leiding terwijl Klaassen in de achtervolging ging en Moos Kroon zijn ereplaats in rook op zag gaan door een spin. Even daarna was zijn finale definitief voorbij toen hij bij het terugkomen op de baan in aanraking kwam met Witlox en de greppel in schoot.

Klaassen had ondertussen het gaatje naar Wagenaar gedicht en zocht naar een mogelijkheid om aan te vallen, daarachter was het gat groot richting Jansen die Jacobs en Toon van Steenoven achter zich had gelaten.

Wagenaar koos steeds voor de wijde lijn terwijl Klaassen het aan de binnenkant probeerde, de snelheid was echter iets te groot voor Klaassen en een echte kans diende zich niet aan. In de laatste ronde speelden achterblijvers een grotere rol en kon de Zeeuw het gat naar Wagenaar dichten.

Bij het ingaan van de laatste scherpe bocht naar links zat Klaassen aan de binnenkant en werd het een dragrace naar de finish. Klaassen leek even het momentum te hebben, maar Wagenaar kon zijn neus net voor Klaassen over de transponderlus werken. Klaassen moest genoegen nemen met de tweede plaats terwijl Jansen derde werd voor Stefan Gerrits die in de slotfase Jacobs en Van Steenoven nog passeerde. Van Vugt werd zevende voor Witlox en Leonard van de Ven. Ronald Akkermans was de laatste die binnen een ronde eindigde op een tiende plaats.

Wagenaar: ‘Goed om terug te zijn’

Klaassen komt terug ondanks verkoop van auto

Mervin Klaassen reageerde na afloop tegenover DeCrozz.nl: “Ik dacht dat we nog een ronde hadden, maar ik kwam er eentje tekort. Ik wist dat we sneller waren als de rotzooi van de baan was maar dat duurde iets te lang. Ik heb gegeven wat ik kon.” Klaassen, die zijn auto aan de vooravond van Rosmalen verkocht aan Stefan Gerrits, was blij dat hij met een goed gevoel afscheid kon nemen van de auto. “De gang zat er goed in en we kunnen het nog, laten we het zo zeggen. Ik kom terug.”

Jansen doet goede zaken voor kampioenschap

“Het ging heel goed vandaag, goed voor het kampioenschap”, zei Jansen na afloop tegenover DeCrozz.nl “Ik ben er blij mee. In het begin ging het heel goed maar aan het eind was de bandenkeuze moeilijk, we hebben een gok genomen en dat heeft goed uitgepakt. We moesten van de tweede rij komen en gelukkig hebben ze de baan niet gesproeid, anders was het niet gelukt. Ik had altijd willen winnen, maar met de derde plaats ben ik ook blij.”