NK-startveld compleet na tweede selectiewedstrijd Langeveen

Tijdens de eerste wedstrijd in Keijenborg plaatsten zes coureurs zich al voor het Eurol NK Autocross 2019. Zondag kwamen daar in Keijenborg nog eens bijna veertig deelnemers bij. Daarmee is het startveld voor de 2019-editie van het kampioenschap compleet.

Na de drie verreden manches in beide klasses werd vrij snel duidelijk wie de beste waren verdeeld over de twee wedstrijden. Maar dat was niet het meest belangrijke. Na de wedstrijd in Langeveen is ook duidelijk geworden wie op de wachtlijst staat, wie het dit jaar zonder NK-deelname moet doen en wie zich kan opmaken voor de  eerste ronde in Gersloot op zaterdag 25 mei aanstaande.

Divisie V

In de Divisie V waren er toch wel grote afwezig die zich had kunnen revancheren na de technische afkeur in Keijenborg. Equipe Verweijen/ Tiemessen laat het NK dit jaar voor wat het is en kwamen in Langeveen alleen in actie in het RAMO-kampioenschap. Ook Harm Duijs ontbrak in Langeveen, de ontstane schade tijdens de eerste selectiewedstrijd was te groot om weer aan de start te komen. Patrick de Hoop liep in Keijenborg ook veel punten mis en in Langeveen moest hij zijn Toyota al in de eerste manche aan de kant zetten.

Onderaan de lijst is het de equipe van Zanetti die zich als 21e direct geplaatst hebben, met 93 punten. Evenveel punten als de eerste twee op de wachtlijst: Marcel Meester en Weit Hamersma. Zanetti gaat op een beter mancheresultaat door. Kevin Veekens en Rommert Steenbeek maken de wachtlijst compleet. Onder andere Equipe Lukkezen/ Hoogveld zijn afhankelijk van vier andere  teams willen zij nog kans maken op NK-deelname. Dat duo kan overigens met een andere inschrijving wel gewoon in actie komen.

Tekst gaat onder de foto door.

Sprintklasse 1600

Bij Marijn van Dijk brak de aandrijvingsketting al in Keijenborg, daar verdiende hij geen punten. In Langeveen ging het niet veel beter waardoor NK-kwalificatie er voor hem niet in zat. Ook Stephan Kersten zien we niet terug op landelijk niet niveau nadat de schade te groot bleek in Keijenborg en zich afmeldde voor Langeveen. Rini Hendriks, in Keijenborg nog met een gehuurde A&P van PML aan het vertrek, ontbrak ook aan de start. Het team gaf te kennen dat de eigen wagen nog niet gereed was voor de eerste meters.

Piet van Dijk had in Langeveen zelf het stuur in handen, maar moest enorm wennen aan zijn eerste keer in de sprinter. Het resulteerde er dan ook in dat hij samen met Victor Borgdorff niet in aanmerking komt voor het NK. De gebroeders Constable grepen met hun nieuwe wagen net mis, zijn staan als eerste op de wachtlijst. Debutant Jarno van der Krol is eveneens afhankelijk van de reservelijst, dat geldt ook voor debutanten Equipe Veldhuis/Otto en Jochem Eelderink. Nieuwelingen Antonie van Leeuwen en Dylan Gerrits kropen door het oog van de naald en stonden aan de goede kant van de streep.

Eindstand Selectiewedstrijden Sprint 1600 en Divisie V

(klik op onderstaande afbeelding voor een grotere versie)