Nogmaals EK-zege voor Van der Putten in Vilkyciai

Bart van der Putten (19) heeft een week na zijn tweede EK-zege, nog een overwinning bijgeschreven. In Litouwen, in Vilkyciai, was hij het gehele weekend de beste. De Brabander wist alle manches op zijn naam te zetten en troefde onder ander zijn grootste concurrent en regerend kampioen Jakub Novotny af met een voorsprong van bijna vier seconden.

Bart van der Putten stond niet als enige Nederlander in de finale. De nummer drie van de vorige EK, Styn Jaspers en zus Chantal van der Putten stonden ook in de finale en werden respectievelijk vierde en tiende in de eindklassement. Met deze overwinning van Bart van der Putten verstevigt hij zijn voorsprong in het Europees kampioenschap.

Nederlandse finalisten
In de Europese tourwagenklasse, Touring AX wist Adriaan Boele zich met twee tweede plekken te kwalificeren voor de finale. In deze finale kwam hij tot een knappe vierde plaats. Twee Nederlandse superbuggy coureurs hadden zich geplaatst voor de grote finale op zondagmiddag. Bart Jan Blaauw mocht vanaf  plek acht starten en Mike Bartelen vanaf plek negen. Laatst genoemde kwam niet door de drukte in de finale en werd als tiende afgevlagd. Blaauw kan erg positief terug kijken naar dit weekend, hij werd als vijfde afgevlagd. De overwinning ging naar Bernd Stubbe.

Alle heren en dames kunnen zich klaar voor een lange terugreis naar Nederland waar aankomend weekend ronde twee op het programma staat van het Eurol NK Autocross in Oldebroek, een thuiswedstrijd voor Bart Jan Blaauw. De volgende ronde van het EK Autocross wordt op 29 en 30 juni verreden in Cunewalde.