Koppelingsplaatjes: ACC Geffen gaat een weekend los in Nuland

Nuland was afgelopen weekend het decor van de eerste wedstrijd van ACC Geffen dit seizoen. De verslaggever van DeCrozz.nl was present en bracht ons het volgende verslag.

De rappe Vlaming Tom Maes kwam in Nuland voor het eerst in actie met zijn nieuwe Citroën. Hij reed de finale op zondag niet uit.

Gerrit de Groot kwam in Nuland voor het eerst weer in actie in de kever. Hij nam op zondag het stuur over van Robbie Degen, die de zaterdag voor zijn rekening nam. De overwinning ging in de finale naar Peter Timmermans voor Rick van Schaick, maar De Groot eindigde wel op de derde plaats.

Na een succesvol weekend in Pieterzijl verkoos Max van Grieken Nuland boven Toldijk. In de finale op zondag stonden er drie coureur aan de start waarvan Van Grieken de snelste was. Hij won voor Koen van Well en hekkensluiter Dennis Kuijpers.

Marc Verheij verscheen met zijn Toyota aan de start om te testen voor deelname in het NK Autocross in 2021.

Mike Janssen was sterk onderweg, hij schreef op zondag en zondag de finale in de standaardklasse op zijn naam.

In de combiklasse stonden er wat meer wagens aan de start met hier wat hectiek bij de start. Gerard de Jong aan de binnenkant bij Tonnie Romme en Jan de Rond. In deze klasse ging de overwinning op zaterdag eveneens naar Van Grieken.

Het was voor de eerste keer dit jaar dat de minibuggy’s aan het vertrek kwamen. Een aantal jongelingen moest daarom nog examen doen onder toeziend oog van de belangrijke mentors in deze klasse. Jente de Vries hoefde geen examen meer te doen, hij was de snelste man in deze klasse.

De combiklasse van zaterdag werd op zondag opgesplitst tussen de Sprint 2000 en Superklasse. In de Sprint 2000 maakte Jelmer Harbers indruk met zijn sterke starts. Hij schreef de finale eveneens op zijn naam.

De mannen van GP Racing deelden het werk in Nuland. Op zaterdag kwam Govert Terberg succesvol in actie, hij schreef de finale op zijn naam. Teamgenoot Pascal Sangers verging het op zondag minder goed, hij haalde de finale niet.

Richard de Kruijk is eveneens in voorbereiding op NK-deelname Hij reed verdienstelijk en schreef de finale in de Standaardklasse 1600 op zijn naam.