Ook Autocross Masters zet een streep door seizoen 2020

Wat betreft de grote kampioenschappen in Nederland komt er in 2020 niets meer van de grond. Nadat het Eurol NK Autocross vorige week afgeblazen werd, heeft Autocross Masters vandaag ook bekendgemaakt dat er dit seizoen geen kampioenschap afgewerkt wordt.

Aanleiding is natuurlijk de uitbraak van het coronavirus, die Nederland al sinds het begin van maart in de greep heeft. Premier Mark Rutte maakte kort daarna bekend dat grote publieksevenementen op langere termijn niet door konden gaan, begin deze maand werd de datum voor evenementen vastgesteld op 1 september. Realistisch gezien zou er dan nog een periode van acht weken zijn waarin wedstrijden gereden kunnen worden, maar dat is niet genoeg om nog een volwaardig kampioenschap af te werken.

Autocross Masters maakte middels een bericht op Facebook bekend dat er in 2020 geen kampioenschap afgewerkt wordt: “We hadden de eerste wedstrijd al een paar weken achter de rug moeten hebben en alles alweer klaar moeten hebben voor de tweede wedstrijd. […] Wij hebben als Autocross Masters nog afgewacht, informatie opgehaald en natuurlijk geluisterd naar de persconferenties. Ook al is er de afgelopen week niks aan de datum veranderd (1 september), nemen wij als bestuur het besluit om in 2020 geen Autocross Masters te organiseren.”

Wel zegt de organisatie na 1 september mee te willen kijken bij andere clubs om daar eventueel nog assistentie te verlenen bij het organiseren van wedstrijden. Het zou in dat geval kunnen gaan om Pieterzijl, waar de lokale organisatie kenbaar heeft gemaakt nog wel een wedstrijd te willen organiseren. De wedstrijd op de Groningse klei stond aanvankelijk gepland op 22 en 23 mei. Autocross Masters zou dit jaar verder voor het eerst naar het Duitse Gleidorf. Ook zou AM dit jaar voor het eerst rijden op de EK-layout in Toldijk. Verder stonden Terwolde, Wijhe, Bohnhorst en Landen als vaste waardes op de kalender.