Pähler en Jaspers boeken EK-succes in Vilkyciai

Timo Pähler heeft zondag in Vilkyciai zijn tweede EK-zege op rij gepakt. De Nederlandse coureur was in de finale van Buggy 1600 opnieuw de sterkste. Bij de Juniorbuggy’s was Styn Jaspers de sterkste.

Pähler was zondag in de eindstrijd de beste. Hij mocht van pole vertrekken nadat hij de tweede halve finale won. In de finale stond er geen maat op de coureur, die de Tsjechische Jakub Novotny af moest stoppen. Novotny kwam tot op drie tienden van een seconde, maar kon niet voorkomen dat Pähler weer met de zege aan de haal ging.

Ed van Asten was eerder op de dag de winnaar van de andere halve finale, hij deed het in de finale eveneens uitstekend. Hij eindigde in de eindstrijd op de derde plaats. Bart van der Putten en Sander Derix haalden de halve finales in Litouwen niet. Van der Putten begon de heats zaterdag met een derde plaats, maar kwam zondag niet meer aan de start.

In het kampioenschap gaat Pähler aan de leiding. Zijn voorsprong is nu 16 punten op Novotny.

Jaspers dominant naar winst

Ook bij de Juniorbuggy’s was er Nederlands succes. Styn Jaspers stak in de finale met kop en schouders boven de rest uit. Hij sloeg een gat van zes seconden ten opzichte van Daniel Pytloun, de tweede in de finale. Jaspers is nu ook de klassementsleider. Malone Feuillade werd derde. Tijs Kovac eindigde op de vijfde plaats.

Bij de Superbuggy’s was Terry Callaghan de enige Nederlandse coureur die de finale haalde. Hij kwam echter niet aan de start in de eindstrijd. De overwinning was voor Ervins Grencis voor Johnny Feuillade en Vincent Mercier. Bart Jan Blaauw werd in de halve finale uitgeschakeld, Gijs Kovac kwam in de manches helemaal niet in actie.

Het EK Autocross gaat over twee weken verder in Frankrijk. St. Georges is dan de plaats van handeling.