Poelstra terug in Toldijk: ‘Iedereen werkt hard om de auto klaar te krijgen’

Het was flink schrikken tijdens de derde NK in Rosmalen. Tijdens de derde omloop van de sprintklasse 2000 zien stond ineens de sprinter van Pieter Poelstra in de brand staan. De schade en verslagenheid is groot, zeker nu Poelstra het naar zijn zin had en de prestaties er waren.

Vorig jaar reed hij in de superklasse nadat hij de auto van Adriaan Boele had overgenomen. Het was het toch niet voor Poelstra die dit jaar terugkeerde bij zijn roots. Met de overname van de auto van Mervin Klaassen had Poelstra een goede auto en vond hij het plezier terug had gevonden. “Ik doe mijn best en merk dat ik weer aardig fanatiek ben”, zei Poelstra tegen DeCrozz.nl. “Ik voel dat er meer in zit. Ik moet geen gekke dingen doen, rust bewaren en uit de problemen blijven. Ik heb er in ieder geval weer plezier in.” Vooral dat laatste is belangrijk voor Poelstra. Hij deed het in Rosmalen niet onaardig in de eerste twee series met een zevende en een tweede plaats en wilde in de derde manche nog een keer punten pakken om op de eerste rij in de finale te staan. “In de laatste manche mocht ik op de eerste starten, ik was goed weg tot mijn luchtfilter eraf gereden werd.”

Op dat moment vliegt de auto in de brand. Poelstra heeft het aanvankelijk niet door, maar hij wordt geattendeerd door mensen langs de kant en kan snel uit de auto komen. “Gauw er uit wat een hachelijk moment was, de hoofdstroom schakelaar stond nog aan dus bleef benzine spuiten en vlammen. Ik wist eerst niet wat ik moest doen door de schrik. Maar deed hem uit en met het blussen stopte het gelukkig. Je gezin en familie, noem maar op, is duizend keer belangrijker. Maar wat had ik hier de hel over in. Nu maar kijken wat de schade is en hoe we terug komen. Maar dat ik kom is zeker heb het laatste tijd erg naar mijn zin er mee”, schrijft een teleurgestelde Poelstra op zijn Facebook-pagina.  Daags na de brand onderzoekt Poelstra de schade en weet dat bijna de gehele achterkant als verloren beschouwd kan worden. “Alles achter op de auto, schokbrekers, radiateur, motorkap, de lampen, stoelhoes, stangen, computer, kabelboom, bedrading. De bak moet helemaal uit elkaar, net als de motor die helemaal uit elkaar moest. Het frame wat is beschadigd.” 

Een flinke waslijst waardoor menig coureur het voor de rest van het seizoen voor gezien zou houden. Poelstra niet. Als hij twee weken later van de schik bekomen is, spreekt hij met DeCrozz.nl.  “Ja het is erg vervelend, ook de afloop. Maar wat doe je er aan. Ik haal morgen de auto en motor weer op en dan gaan we door”, zegt hij nuchter. “De schade was enorm. Maar het is wel zo dat iedereen zijn best doet om alles snel klaar te krijgen.”  Het doel is dan ook om gewoon in Toldijk te staan tijdens de vierde ronde van het Eurol/ VEKA Nederlands Kampioenschap volgende week zaterdag.