Pre-race headlines Autocrossweekend Pieterzijl 2020

Vrijdag wordt het uitgestelde seizoen hervat met de wedstrijd in Pieterzijl. Aangezien het publiek niet welkom is in Pieterzijl, proberen we u gedurende de dagen op de hoogte te houden van het laatste nieuws. Dit kwam donderdag los uit het rennerskwartier.

  • Er ontstonden donderdag lange wachtrijen bij de ingang van het rennerskwartier in Pieterzijl. Dit had alles te maken met de uitgebreide administratieve handelingen die nodig zijn om te voldoen aan de coronamaatregelen. Elke deelnemer, monteur en medewerker moet voor het betreden van het terrein een gezondheidsverklaring invullen. Mensen met klachten die kunnen wijzen op een eventuele coronabesmetting worden dringend verzocht niet naar Pieterzijl te komen.
  • Het heeft donderdag flink geregend in Pieterzijl, waar de meeste deelnemers binnenkwamen. De vrije training die gepland stond voor de donderdagmiddag werd om die reden afgelast. De meeste deelnemers moesten het terrein op gesleept worden. Een enkeling kon op eigen kracht naar de plek komen, maar dat ging niet altijd goed. In dit geval werd het vlot opgelost met behulp van een kraan.

  • Mervin Klaassen komt dit weekend niet alleen met zijn vertrouwde Peters Autosport-bolide aan de start in Pieterzijl. De coureur huurt voor de gelegenheid een Fast & Speed wagen die opgebouwd is met een Honda-motor van Duxe. Zodoende kan de Zeeuw, die donderdagochtend in alle vroegte richting Groningen vertrok, in twee klassen aan de start komen.

  • Toerwagencoureur Robbert Beelen heeft zijn Audi voorzien van een nieuwe kleurstelling, hij komt dit weekend in actie in Klasse 3.
  • Voormalig Nederlands kampioen Dirk-Jan Middelveld komt dit weekend ook weer in actie met zijn Trackline-bolide. De Sprint 1600-coureur deed eerder al een testweekend in Frankrijk, maar rijdt nu voor het eerst op Nederlandse bodem met het nieuwe concept.

  • De organisatie van de wedstrijd in Pieterzijl maakt dit weekend gebruik van de KNAF-app voor het versturen van updates rond het wedstrijdverloop. De applicatie, die al enige tijd gebruikt wordt in het NK Autocross, is dit weekend ter vervanging van het traditionele publicatiebord. Er is de afgelopen tijd flink gewerkt aan het verbeteren van de app. Hierin staat informatie over het evenement, deelnemerslijsten en startopstellingen worden gepubliceerd, de uitslagen van manches en finales worden weergegeven en het is de manier om deelnemers te bereiken wanneer ze zich moeten melden bij de wedstrijdleiding. Zie hieronder een instructievideo voor de KNAF app.

  • DeCrozz.nl houdt de wedstrijden dit weekend bij middels het vertrouwde liveblog. Updates zullen iets schaarser zijn dan u van ons gewend bent, maar het belangrijkste nieuws en de gebeurtenissen in de finale geven we zeker mee.