Pre-race headlines Eurol NK Autocross 2019 – Gendringen

We zijn halverwege het seizoen van de strijd om de Nederlandse titel. Daarin kunnen we ook langzaam eens kijken naar de tussenstand in acht verschillende klassen. Daaruit kunnen we bijna vast stellen dat er in elke klasse een nieuwe kampioen lijkt te komen. Met misschien een uitzondering van de keverklasse. We moeten morgen afwachten hoe de kaarten na afloop van de finales zijn geschud.

• In de toerwagenklasse komt er zeker een opvolger voor Ton van Leeuwen. De zesvoudig Nederlands kampioen heeft laten weten dat hij door omstandigheden de resterende drie wedstrijden van dit seizoen moet missen. Het is een bewuste keuze, zo laat Van Leeuwen in een korte reactie aan deze website weten. Zoon Antonie komt wel gewoon in actie met de JT Customs-sprinter.

• Er was in Rosmalen wat onduidelijkheid ontstaan tijdens de finale van de junioren, de startlampen hebben bij sommige deelnemers voor verwarring gezorgd. De SONAK heeft tegenover DeCrozz.nl bevestigd dat het om een menselijke fout ging. Het protest van een aantal coureurs is door de sportcommissarissen toegewezen, maar zij hebben ook gesteld dat er niets aan te doen was. De betrokken teams hebben afgezien van eventuele vervolgstappen.

• In Rosmalen was er in de Sprint 1600 ook onduidelijk of het al dan niet gezien hebben van een code rood-signaal. Desgevraagd zijn de beelden bekeken en werd er niet geconstateerd dat er een dergelijke rode lamp te zien was. Wel viel op dat er op het vermeende moment van de rode vlag een gestrande wagen met stoflamp aan langs het parcours stond, iets wat voor verwarring gezorgd kan hebben.

• Zeer droevig nieuws in de week voorafgaand voor GP Racing, het team van Govert Terberg en Pascal Sangers. Zij nemen zaterdag  afscheid van een onverwachts overleden monteur Hans. “Het Team GPracing zal nooit, nooit meer hetzelfde zijn zonder jou! Die 10 jaren dat wij autocrossen was jij erbij en hielp je ons met álles.” We wensen het team en alle nabestaanden ook veel sterkte toe.

• In de toerwagenklasse zijn Emons en Van Lankvelt weer van de partij in Gendringen. Van Lanktvelt crashte hard in Rosmalen en de wagen moest flink onder handen genomen worden om uiteindelijk weer aan de start te komen in Gendringen, dat is gelukt. Vrijdagochtend stond de wagen op de testbank en het team is klaar om weer aan de start te komen.

• Geen deelname meer voor Klaas Postma in de sprintklasse 1600. Het frame werd op internet te koop aangeboden en Postma heeft in gesprek met DeCrozz.nl bevestigd ook dat het einde verhaal is. Toch zal de voormalig Nederlands kampioen meedoen in Gendringen, hij zal in de F&S buggy van TBS autosport stappen om te deel te nemen in de Sprint 2000. Hopelijk met iets meer succes dan in Oldebroek waar ze niet verder dan 20 meter voorbij de starten kwamen.

• Eerder deze week stuurde organisator SONAK  de informatie over de wedstrijd rond. Er is gekozen voor een look-a-like voor de baan van Terwolde, daarover hier meer details.

• Na iedere NK-wedstrijd maakt DeCrozz.nl de balans op in de vorm van het klassement. Bekijk hier de tussenstand voor de wedstrijd in Gendringen.

• DeCrozz.nl doet zaterdag weer live verslag van de vierde NK van het seizoen. Vanaf 8.45 is het liveblog op de website weer geopend en proberen we u op de hoogte van het laatste nieuws vanuit de NK-paddock.