Pre-race headlines Eurol NK Autocross 2019 – Gersloot

Vrijdagmiddag de keuringen begonnen voor de eerste ronde van het Eurol NK Autocross in Gersloot. DeCrozz.nl zet het laatste nieuws uit het rennerskwartier voor je op een rij.

• Dirk-Jan Middelveld heeft een frisse livery voor het nieuwe seizoen. De regerend Nederlands kampioen en zijn team hebben daarnaast de afgelopen gewerkt aan een flinke betrouwbaarheidsupdate van de krachtbron. Testen is er niet van gekomen maar, zo zei Middelveld: “Morgen weten we meer.”

• Voor Arjen Kooistra wordt de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen een drukke. De Fries komt in zijn nieuwe Sprint 2000-wagen in actie, maar moet ook de Ford Focus over de baan sturen in Gersloot. 

• Voor Bastiaan Hoogeboom waren het een aantal hectische weken. Na een crash in Haarle zat er naar eigen zeggen “niet veel meer aan wat recht was” en bovendien liep de coureur een schouderblessure op bij het incident. Na een operatie was hij snel weer op de been en kon hij zijn wagen toch weer prepareren voor Gersloot. Voor dit seizoen heeft Hoogeboom een nieuwe livery • Een verrassing van Bert-Jan Hoepel voorafgaand aan zijn thuiswedstrijd. De coureur heeft een nieuwe Toyota Starlet geprepareerd voor een nieuw seizoen in de toerwagenklasse. Hoepel toonde afgelopen jaar regelmatig zijn snelheid, maar de betrouwbaarheid bleef nog wel eens achter.

• De nieuwe Superklasse-wagen van Frank Oomen was vrijdagmiddag voor het eerst te zien in het rennerskwartier van Gersloot, nadat diverse testruns eerder al op social media te zien waren. Oomen debuteert zaterdag in de Superklasse nadat hij voorheen in de Sprintklasse 2000 uitkwam.

• Dit weekend komt Jeroen van Zon in actie met de Sprintklasse 2000-wagen van Mervin Klaassen. De twee rijden dit seizoen in equipe en voormalig toerwagencoureur Van Zon begint dus aan het seizoen met de #103.

• Nieuw elan voor de Equipe Jordi Lamers / Bastiaan Woolderink. De twee komen dit seizoen weer op NK-terrein in actie en hebben voor de gelegenheid een nieuwe livery.

• Voor de gebroeders Constable kwam afgelopen week het verlossende woord, ze mogen meedoen aan de eerste NK van het seizoen. Jos en Martijn hadden zich met de JT001 niet direct geplaatst voor het NK, maar door het afvallen van de Equipe Lieuwe Kampen/Jacob Heeres kunnen ze toch starten.

• DeCrozz.nl doet zaterdag van begin tot eind live verslag van de eerste NK van het seizoen. Het liveblog is vanaf 8.45 uur te volgen, verslagen en beelden van de wedstrijden volgen in de dagen na de wedstrijd.