Pre-race headlines Eurol NK Autocross 2019 – Oldebroek

Het rennerskwartier in Oldebroek is vrijdagmiddag volgestroomd met deelnemers voor de tweede ronde van het Eurol NK Autocross.  DeCrozz.nl maakte een ronde door het rennerskwartier en zet het laatste nieuws op een rij.

• In aanloop van de week zagen we positieve berichten vanuit kamp Wagenaar. Tweevoudig Nederlands kampioen Chris Wagenaar viel na enkele rondjes in Gersloot uit met grote motorische problemen. Ze hebben een nieuwe motor moeten opbouwen. “Na heel veel uren, bloed, zweet en tranen zijn we er weer klaar voor”, schrijft het team in een korte verklaring. “Vanmiddag hebben wij gelukkig weer een paar sporen getrokken met de auto en kunnen we vrijdag weer met een gerust hart afreizen naar Oldebroek.”

• Mervin Klaassen, vorig jaar een van Wagenaars grootste concurrenten, heeft aangegeven ook weer aan de start te staan in de Sprint 2000. Hij moest de eerste wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, maar neemt het stuur weer ter hand omdat teamgenoot Jeroen van Zon uitgeschakeld is met een blessure.

• Na motorische problemen in Pieterzijl was het een race tegen de klok voor een andere topper in de Sprintklasse 2000. Bastiaan Hoogeboom viel al na een ronde uit in Pieterzijl en moest lang wachten op onderdelen die uit het buitenland moesten komen. Het team heeft vrijdagavond aan DeCrozz.nl laten weten dat de motor ingebouwd wordt en dat de nummer twee van Gersloot gewoon aan de start staat zaterdag.

• Junior Marijn Vos is gebrand op een goede klassering in Oldebroek. Hij sprak in de week na Gersloot met DeCrozz.nl en baalde stevig van zijn uitval vanaf leidende positie in de finale. De coureur denkt het probleem gevonden te hebben en gaat er met goede moed weer tegenaan.

• In de Sprintklasse 1600 mogen de gebroeders Constable zich weer klaar maken voor een NK-wedstrijd. Door een afmelding van Wesley Welgraven schuiven de heren van de wachtlijst door. Welgraven gaf aan DeCrozz.nl te kennen dat hij zeer teleurgesteld is over start van zijn seizoen. Veel schade in Baarle-hertog en Pieterzijl hebben hem doen besluiten af te zien van deelname in Oldebroek.

• Ook in de Superklasse enkele afmeldingen. Max van Grieken, in Gersloot nog negende, staat zaterdag niet aan de start. Ook equipe Scholtens/Smeenk komt net als in Gersloot niet aan de start. Hierdoor kunnen Rudy Buurman en Erwin Sukkel gewoon weer starten.

• Sjinkie Knegt maakte afgelopen week zijn eerste meters op het ijs na het incident met de kachel afgelopen winter. Zelf staat de coureur niet aan de start in Oldebroek, de shorttracker is op trainingskamp en is daarom zaterdag afhankelijk van het DeCrozz.nl-liveblog. Even leek Oldebroek te vroeg te komen voor de Subaru na een flinke crash tijdens de Autocross Masters-wedstrijd in Pieterzijl. “We hebben de wielen er weer recht onder gezet, de rest is om te huilen”, liet Knegt weten aan DeCrozz.nl. “We gaan nu gewoon een jaar gas geven en doen even niet meer mee aan de modeshow.” Gerrit van Mourik heeft zaterdag het stuur van de #634 weer in handen.

• Peter Timmermans is blij met zijn onthaal in het NK Autocross na een lange afwezigheid. In Gersloot spraken we met hem over zijn rentree in het Nederlands kampioenschap, hoe belangrijk zijn team daarin is en over zijn kansen voor dit seizoen. Bekijk hier ons gesprek met Peter Timmermans

• Na een rampzalige eerste wedstrijd staat GP Racing deels weer aan de start in Oldebroek. Wouter Terberg werd an afloop van de finale in de Divisie V afgekeurd op cylinderinhoud en heeft besloten dit seizoen niet meer aan het vertrek te komen. Grootste argument is dat het gestelde doel, Nederlands kampioen worden, waarschijnlijk toch al niet meer haalbaar was. Later dit jaar komt Terberg waarschijnlijk terug met een nieuw project.

• Ook zijn broer Govert Terberg kijkt liever vooruit dan achteruit. In de derde manche maakte Terberg een flinke crash waarbij de Mitsubishi EVO flink beschadigd raakte. Deze is inmiddels vervangen en zaterdag komt teamgenoot Pascal Sangers aan de start.

• Na een crash tijdens de Autocross Masters-wedstrijd heeft ook het team van Peter Cents hard moeten werken om de wagen weer te prepareren voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Dat is gelukt. “Twee weken na de crash in Pieterzijl staat de machine weer in de bus om te vertrekken naar Oldebroek”, schrijft Cents Racing op Facebook. “Het was twee weken hard werken en organiseren, maar het is gelukt.”

• Kevercoureur Johan Merkus moest de eerste wedstrijd in Gersloot missen omdat de krachtbron nog niet klaar was. Hij heeft nu op sociale media bekendgemaakt dat hij en zijn nieuwe wapen er klaar voor zijn. Zo is de keverklasse dit seizoen weer een deelnemer rijker.

• Team van Deijne staat zaterdag ook niet aan de start in Oldebroek. Het team is er na de schade in Gersloot niet in geslaagd het probleem tijdig te herstellen. “Er is met man en macht geprobeerd een compleet nieuwe motor te maken en dat is bijna gelukt, maar we willen niet het risico nemen op weer een schade”, aldus Mike Emons. Men werkt nu toe naar de thuiswedstrijd in Rosmalen waar Emons en Ronny van Lankvelt opnieuw aan de start zullen staan. Zij hebben nu enkele weken de tijd het toerwagenproject verder te optimaliseren.

• Luc van Wijlen heeft de intentie om in Gersloot weer aan de start te staan. De wagen van de jongeling raakte zwaar beschadigd na een onfortuinlijk moment in Pieterzijl, toch hoopt hij zaterdag weer aan de start te staan.

• Bekijk voor aanvang van de tweede ronde in Oldebroek ook de tussenstand in het Eurol NK Autocross.

• De startvolgorde voor de wedstrijd in Oldebroek is als volgt:

• DeCrozz.nl doet zaterdag zoals gewoonlijk uitgebreid verslag van het NK Autocross in Oldebroek. Rond 8.45 zal het liveblog online komen waarin de hele dag updates verschijnen over het wedstrijdverloop.