Pre-race headlines Eurol NK Autocross 2019 – Rosmalen

Het NK-seizoen is halverwege als zaterdagavond de laatste finale op de kleibaan van Rosmalen verreden is. Het rennerskwartier stroomde vrijdagmiddag vol met deelnemers, DeCrozz.nl deed een gang door de paddock om de laatste nieuwtjes te verzamelen.

• Het heeft de afgelopen dagen flink geregend in Rosmalen. Het betekende dat nagenoeg al het materiaal vrijdagmiddag en -avond op het terrein gesleept moest worden. Dit zorgde voor flinke vertraging, maar uiteindelijk kwamen de meeste deelnemers terecht op hun eigen plek.

• Na zijn pittige crash in Oldebroek is er door Ton van Leeuwen en zijn team de afgelopen weken hard gewerkt om weer aan de start te verschijnen in Rosmalen. De EVO heeft een flinke metamorfose moeten ondergaan na de schade van het incident en er moest donderdag tot de late uurtjes gewerkt worden om alles in gereedheid te brengen voor de derde ronde.

• Een andere coureur in de toerwagenklasse waar veel van verwacht werd, Gijs van Hees, staat met frisse moed aan de start in Rosmalen. De coureur beleefde een rampzalige start. Tweemaal toonde hij de potentie van de Ford, maar tweemaal haalde hij de finish van de finale niet. In Oldebroek waren problemen met de temperatuur de oorzaak van het uitvallen. De Brabander heeft goede hoop dat het nu opgelost is.

• Ook de andere Brabanders, de equipe Mike Emons/Ronny van Lankvelt is weer van de partij. Het tweetal sloeg de vorige wedstrijd in Oldebroek over om tijdens de thuiswedstrijd weer aan het vertrek te staan.

• In de Sprintklasse 2000 zijn veel afmeldingen binnengekomen voor de wedstrijd in Rosmalen.

• Sjinkie Knegt komt zaterdag voor het eerst dit seizoen in NK-verband in actie. Teamgenoot Gerrit van Mourik nam de eerste twee NK’s voor zijn rekening.

• In de Juniorbuggy’s bleef Bart van der Putten afgelopen weekend steken op de tweede plaats achter Jakub Novotny. De finalewinnaar van Oldebroek verschijnt dit weekend weer aan de start van de wedstrijd in Rosmalen, zijn derde grote wedstrijd in drie weken, en heeft aangegeven uit te kijken naar een kleiwedstrijd. Ook Ricardo Otto, Tijs Kovac, Damian Oude Oosterik en Styn Jaspers (equipe met Teun van Asten) staan weer aan de start nadat zij afgelopen weekend in Nova Paka aan de start kwam.

• Daan Postma is er in Rosmalen niet bij. De Friese jongeling kende een ongelukkig moment tijdens zijn studie, waarna er een scheurtje in zijn pols geconstateerd werd. De rijder zit als gevolg daarvan enkele weken in het gips en moet verstek laten gaan tijdens de derde NK.

• Zijn thuiswedstrijd verliep vorige maand niet geheel naar wens, maar Bart-Jan Blaauw werkte afgelopen week weer een prima EK-wedstrijd af. Nu keert de coureur uit Oldebroek dit weekend terug naar Rosmalen, waar het vorig jaar flink misging.

• Nog een afwezige dit weekend is Richard Kools. Schade aan de versnellingsbak en het differentieel zorgde ervoor dat Kools moest zoeken naar een oplossing. Die werd gevonden, maar bood niet genoeg zekerheid om het volle potentieel van de wagen te benutten. De coureur is daarom genoodzaakt zijn thuiswedstrijd te laten schieten.

• Diverse reserverijders mogen weer aan de start verschijnen dit weekend. De broers Jos en Martijn Constable kunnen weer starten in Rosmalen nadat zijn ook in de eerste races al aan het vertrek kwamen. Rommert Steenbeek, de eerste wachtende bij de Divisie V mag van start gaan. Doordat Wouter Terberg zijn focus heeft gelegd op zijn keverklasse avontuur. Ook zou André Verweij aan de start mogen komen te staan, omdat Kools zich heeft afgemeld.

• Leonard van de Ven had er na zijn megacrash in Oldebroek graag weer bij willen zijn in Rosmalen, maar dat is niet mogelijk. De Zeeuw is nog herstellende van de drie gebroken rugwervels die hij daar brak. DeCrozz.nl ging eerder bij hem langs en vroeg hem hoe het nu was.

• Drie weken geleden werd er al een clubwedstrijd verreden op de NK-omloop in Rosmalen, bekijk hier onze terugblik op die wedstrijd.

• Eerder deze week stuurde organisator SONAK in samenwerking met ACC Geffen de informatie over de wedstrijd rond. Er is ten opzichte van vorig seizoen weer een nieuwe omloop aangelegd in Rosmalen, daarover hier meer details.

• Na iedere NK-wedstrijd maakt DeCrozz.nl de balans op in de vorm van het klassement. Bekijk hier de tussenstand voor de wedstrijd in Rosmalen.

• DeCrozz.nl doet zaterdag weer live verslag van de derde NK van het seizoen. Vanaf 8.45 is het liveblog op de website weer geopend en houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws vanuit de NK-paddock.