Preview EK Autocross Seelow: 29 Nederlanders aan de start

Met maar liefst 29 Nederlandse deelnemers aan het vertrek begint dit weekend in Seelow de 2019-campagne van het FIA EK Autocross. DeCrozz.nl blikt vooruit op de 47ste editie van het evenement.

Het FIA EK Autocross heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in Nederland en dat blijkt ook uit de startlijsten die eerder deze week compleet gemaakt werden. Met 29 deelnemers verdeeld over de vier klassen is Nederland weer sterk vertegenwoordig op het Europese toneel.

In de Koningsklasse, de Super Buggy’s, is Mike Bartelen de aangewezen coureur om dit jaar voor de Europese titel te gaan. De coureur uit Fijnaart heeft de beschikking over een nieuwe Fast & Speed-machine waarmee hij hoopt een nieuwe stap te zetten richting een machtsovername. Met Wiely Albers en Terry Callaghan beschikt Nederland daarnaast nog over enkele vaste klanten in het EK die meedingen om de finaleplaatsen.

Het startveld wordt in Seelow nog aangevuld met enkele bekende namen. Glenn van Rosmalen is als voormalig Europees kampioen (2009) een uit het oog springende naam op de EK-startlijst. Bartjan Blaauw keer terug achter het stuur van de Trackline. Regerend Nederlands kampioen René van der Coelen begint het seizoen opnieuw in Seelow, maar dit jaar voegt ook Jacob Heeres zich daarbij. De drievoudig Nederlands kampioen heeft zijn Sprint 2000-machine verkocht en nu een Fast & Speed-bolide aangeschaft waarmee hij een select aantal wedstrijden mee gaat rijden. In Seelow debuteert hij in het EK.

Bij de jongelingen gaat Bart van der Putten in 2019 voor eremetaal. De coureur won vorig jaar de grote wedstrijd van Nova Paka en hij hoopt dit seizoen vaker mee te doen om de prijzen. Ook Chantal van der Putten is er in 2019 weer bij, net als Styn Jaspers en Samantha Breederland. Voor deze wedstrijd hebben ook Oscar van Doremalen en Damian Oude Oosterik zich aangemeld en maken kennis met het Europese kampioenschap

Na een bij vlagen ongelukkig seizoen in 2018 heeft Timo Pähler de draad weer opgepakt en begint hij in Seelow aan een nieuw seizoen waarin hij op wil stomen naar de top-tien. Naast Pähler staan er nog zes Nederlandse deelnemers aan de start in de Buggy 1600-klasse, waaronder Jimmy Poelarends en Ingo van Lipzig

In Touring AX is Adriaan Boele de enige Nederlander aan de start van de wedstrijd in Seelow. In totaal staan er elf deelnemers aan de start die dit seizoen naar verluidt voor het laatst op het EK-programma staat.

Net als afgelopen seizoen is DeCrozz.nl dit weekend aanwezig in Seelow om verslag te doen van de wedstrijd in Seelow.

Nederlandse deelnemers FIA EK Autocross Seelow 2019:

Junior Buggy

304 Bart van der Putten – Fast & Speed
308 Chantal van der Putten – Fast & Speed
310 Styn Jaspers – JVDC
319 Samantha Breederland – Suzuki
322 Oscar van Doremalen – A&P
323 Damian Oude Oosterik – Trackline

Touring AX

204 Adriaan Boele – Skoda Fabia

Buggy 1600

111 Timo Pähler – Alfa Buggy
122 Bram Hoogstra – Alfa
134 Ed van Asten – Alfa Racing
136 Johan Schalk – P.A.S Buggy
140 Jimmy Poelarends – A&P Buggy
149 Ingo van Lipzig – P&S Buggy
174 Frank Menzing – Turek Busa

Super Buggy

3 Mike Bartelen – Fast & Speed
12 Wiely Albers – Albers Racing
14 Terry Callaghan – MC Racing
20 Harrie van der Putten – P.A.S. Porsche
22 Glenn van Rosmalen – Trackline
27 Hans de Smalen – SBS Buggy
30 Bartjan Blaauw – Trackline
32 Dennis Kuijpers – Peters
37 Jacob Heeres – Fast & Speed
38 Willem Snijder – WSC Motorsport
40 René van der Coelen – JvdC
42 Erwin Sukkel – WAYO Buggy
44 Hendrik-Jan Arentsen – Fast & Speed
46 Frank Arentsen – Fast & Speed
80 Rudy Buurman – WAYO Buggy

Zie ook: Bekijk hier de volledige deelnemerslijst