Preview NK Autocross 2019: Houdt Van der Coelen ook in 2019 zijn hoofd koel?

Nog even en dan begint het Eurol NK Autocross met de eerste ronde in Gersloot. Iedere dag blikken we op DeCrozz.nl vooruit naar een van de klassen, vandaag de Koningsklasse van het Nederlands kampioenschap, de Superklasse.

Dat René van der Coelen in Bunnik na een bizarre eerste start in de finale alsnog de titel binnen wist te slepen, was een klein mirakel. Daarvoor moest een groot compliment gemaakt worden aan zijn team. Zijn kampioenschapswagen kwam te koop te staan maar het bordje werd er alweer snel afgehaald. Hij komt komend seizoen ook weer met de dubbele 1000cc motoren aan de start. Het is inmiddels een bewezen concept maar achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een nog snellere versie.

Bekijk ook: De deelnemerslijst voor het Eurol NK Autocross

Zijn grootste concurrent vorig jaar, Jermey Nap is dit jaar extra gebrand om solo zijn eerste kampioenschap binnen te halen op nationaal niveau. Hij wil de kleine problemen graag achterwege laten, de bij uitstek kleirijder, presteerde afgelopen seizoen het sterkste in het zand. Laat dat dit seizoen nou net de overhand hebben als ondergrond van de zes banen.

Met een nieuwe doffe groene uitstraling staat de nummer twee van 2018 in Gersloot aan de start. Met zijn overwinning in Bunnik wist Johan de Jong zijn seizoen nog glans te geven en zelfs nog te stijgen in het eindklassement. De Jong is zeker iemand die we in het vizier moeten houden wat betreft het kampioenschap, denk maar terug aan 2017. Dat geldt ook voor Peter Versluis en Pitstop Racing. Al een paar jaar hikken zij tegen een goede klassering aan. Op verschillende fronten lieten ze het liggen, maar in 2019 wil Versluis er echt voor gaan, zo sprak hij uit in onze podcast De Kopstart. Misschien kan hij aan het einde van het seizoen nog iets betekenen met het nieuwe wapen van het team.

Kunnen Koen van Well en Max van Grieken komend seizoen voor bedreiging zorgen, de nummer vier en vijf willen graag aanhaken bij de top van Nederland maar moeten ze er wel telkens bij zitten en kunnen zich geen fouten permitteren. Vorig jaar kon het ook beter voor Dennis Kuijpers, Lars Goossens en we kennen het verhaal van Bart Jan Blaauw. Nieuwelingen in de lijst van dit jaar onder andere Gerard de Jong, Gerbert Paus, Jeroen Bosma, Equipe Willem Lam en Jordi Veldhuizen, Louis Ripperda en Ronald Akkermans. Zij maken kennis met deze klasse en zullen waarschijnlijk erg blij zijn als ze de grote finale halen. Ook zal Chris van der Wal waarschijnlijk van start gaan in de superklasse nadat hij zich niet wist te kwalificeren voor de Sprintklasse 1600, naar verluidt gaat hij samen rijden met die andere 1600 coureur, Maarten de Weerd.

De eerder genoemde Goossens, Blauw, maar ook Snijder en ook Ten Dolle kunnen komend seizoen zomaar ijzersterk terug komen, ze zijn natuurlijk erg gebrand om de top-tien weer binnen te rijden. En wat kunnen Freek Gussinklo en de finalewinnaar Frank de Bruijn betekenen in de strijd om de titel, we moeten afwachten tot Albergen.

De voorspelling van DeCrozz.nl

Laat je stem horen, wie wordt Nederlands kampioen in de Superklasse?

Wie wordt Nederlands kampioen in de Superklasse?