RangPang en SONAK organiseren trainingsdag in Lopik

In samenwerking met de Autocross Vereniging RangPang gaat de SONAK, de organisatie achter het Nederlands Kampioenschap een trainingsdag organiseren op zaterdag 17 juli aanstaande. “Hoewel het kort dag is, hebben we toch een plan gemaakt en voorgelegd aan de instanties om weer even het gevoel te krijgen hoe onze hobby.”

De gemeente Lopik heeft aan de organisatoren laten weten dat het licht op groen staat en dat er een eendaags evenement plaats kan vinden in het midden van het land. “We gaan op de welbekende NK baan testen of alle apparatuur nog werkt, het nieuwe MyLaps – systeem uittesten etc. en daar hebben we jullie rijders ook voor nodig”, aldus de SONAK in haar persbericht.

Vorig jaar was er ook al eventuele sprake van een trainingsdag bij de RangPang, maar die ging toen niet door de maatregelen rondom het COVID virus. De exacte invulling van de trainingsdag op 17 juli wordt nog uitgewerkt, maar wat wel bekend is dat er geen publiek aanwezig mag zijn, geen overnachten mogelijk helaas, er mogen maximaal 175 deelnemers (minimaal 100) aan deze dag mee doen. Iedere rijder mag 4 helpers of begeleiders meenemen. Kosten zijn € 75,- per auto en het is duidelijk geen wedstrijd. “Wij gaan ons er sterk voor maken om ook een junioren examen te organiseren.”

Heb je belangstelling, registreer je snel in via Mijn KNAF