Maandag maakte de SONAK bekend dat de afgelaste NK van Hoogkerk niet ingehaald wordt. Daardoor waren de zes kampioenen die er in Hoogkerk nog voor hadden moeten rijden ook bekend. Ton van Leeuwen reageerde eerder al in Gendringen op zijn kampioenschap. De andere zes rijders doen dat nu in gesprek met DeCrozz.nl.

Chris Wagenaar: “Goh, wat ben ik hier blij mee. De manier waarop is niet de mooiste, ik had het liefst gestreden, maar ondanks dat weet je dat het eraan zit te komen en is de ontlading zeker nog altijd heel groot op zo’n moment. Het is ook onbeschrijflijk dat ik de titel kon prolongeren, daar ben ik erg blij mee. Volgend jaar rijd ik waarschijnlijk weer deze klasse om de titel nog eens te pakken en dan het record van m’n vader te verbreken.”

Ivo Galekop: “Door alle toestanden geraakten we laat aan het avondeten en toen we dat op hadden stond het team ook al aan de deur en hebben we een mooi feestje gevierd. Het is natuurlijk heel erg jammer dat we niet hebben kunnen rijden. Je werkt ergens naar toe, naar de finale en dan gaat het niet door. Dat is wel heel erg jammer. Er valt dan heel veel spanning weg wat steeds opgebouwd werd. Het is eigenlijk minder, maar dit is even goed speciaal. Het is bijzonder om kampioen te worden, ik had het liever op de cross gehad, maar dit is ook weer bijzonder. Op het kampioenschap is verder weinig af te dingen denk ik. Ik ben een paar keer vierde geworden in een manche, maar verder alleen maar top-drie. Volgens mij was ik wel heel constant, al liep het in de finales niet altijd zoals ik gehoopt had. Pieterzijl maakte ik de verkeerde bandenkeuze en in Rosmalen had ik dat momentje met Raben. Daar was ik ook niet heel blij mee. In Toldijk werd ik gewoon op waarde geklopt door Pasman.”

Ronny van Lankvelt: “Het was toch wel een spannende week. We hadden daar een huisje in de buurt gehuurd en zijn daar ook op de baan geweest. Het was wel duidelijk dat het echt niet kon. Het is wel goed dat het kampioenschap zo beslist is, als we nog een NK ingepland hadden en de andere clubs hadden dan moeten wijken, was ook zonde geweest. Ik denk dat dit de beste oplossing is. We hebben ons seizoen perfect opgebouwd en ben net op tijd op de eerste plaats gekomen. Gersloot en Rosmalen waren wel heel belangrijk. In Gersloot zat ik met de hakken over de sloot in de finale en was het maar net dat ik uit kon rijden. De motor sputterde daar nogal. In Rosmalen had ik een goede dag, maar kreeg ik een tik op m’n wiel in de finale en was het voorbij. Ik weet nog niet precies wat ik volgend jaar ga doen, maar ik plak er denk ik nog een seizoen Divisie V aan vast. We gaan eerst genieten van dit feestje!”

Johan de Jong: “Het was alsnog wel verrassend. Na het bericht van woensdag dat het afgelast was, had ik wel verwacht dat er een inhaalwedstrijd zou komen. Ik had het reglement bekeken wat er zou gebeuren. Na vijf wedstrijden was ik zonder schrap de beste. Bij ons in de regio gingen de roddels dat er toch nog wel een wedstrijd kwam, dan was ik minder grote kanshebber geweest. Mede door mijn schrap in Rosmalen realiseer ik me nu dat Gendringen erg belangrijk is geweest. Het is bizar dat ik in mijn eerste NK-jaar gelijk kampioen wordt. De kans is heel groot dat ik volgend jaar wel ga verdedigen.”

Rens van der Haas: “Het nieuws kwam bij mij via Facebook binnen. Ik ben er wel blij mee, maar het is mooier om de titel op de baan te verdienen. Het was zolang stil bij de SONAK dat ik dacht er nog wel iets zou komen, maar ik had niet verwacht dat we de finale niet meer zouden rijden. Ik denk dat we gewoon hetzelfde verder gaan. De concurrentie komt wel steeds dichterbij, het niveau wordt hoger vind ik en dat maakt de klasse leuk. Van Jimmy [Hop] en Danny [Lauf] wist ik wel dat ze goed waren, maar toch was het wel verrassend dat ze erbij stonden. Voorheen was het vaak een wat ‘ouder’ clubje met Schoo en Middelveld, maar dit jaar kwamen er wat nieuwe namen bij.”

Romy Pijnenburg: “Ik kan het niet geloven! Ik zat gewoon m’n huiswerk te maken en ineens kwam er een appje in de NK-app dat de laatste NK afgelast was. Ik dacht, ach het zal wel. Maar ineens werd ik overladen met appjes en berichten op Facebook dat het toch echt waar is. De overwinning in Rosmalen was voor mij een hele belangrijke dit seizoen. Dat gaf me weer moed, want dat was me wel wat in de schoenen gezakt omdat het steeds maar niet lukte om te winnen. Ik begreep niet waarom het niet lukte. Toen lukte het daarna nog eens in Toldijk en was het op de een of andere manier wel goed. Volgend jaar zal ik mij richten op de juniorbuggy. Aangezien ik nu achttien jaar oud ben, zal ik niet meer in de juniorklasse uitkomen. Dit was dus een hele mooie afsluiter.”

Lees ook: