René van der Coelen is DeCrozz.nl Coureur van het Jaar 2018

René van der Coelen is door de stemmers op DeCrozz.nl uitgeroepen tot de DeCrozz.nl Coureur van het Jaar 2018. De kampioen van de Superklasse werd met 29,1% van de stemmen uitgeroepen tot winnaar.

Van der Coelen kende een bijzonder goed NK-seizoen waarin hij voor de tweede keer in zijn loopbaan kampioen werd in de Superklasse. De coureur presteerde zeer regelmatig en stond er op de momenten dat het nodig was. Met vereende krachten weliswaar, zijn team moest een aantal keer flink aan de bak om de wagen weer rollend aan de start te krijgen. Denk daarbij aan de beslissende derde manche in Holterhoek en de finale in Bunnik waar Van der Coelen later de titel veiligstelde.

In het NK Autocross Jaarboek 2018 staat een uitgebreid gesprek met Van der Coelen. Over hoe hij in de autocross gerold is en dat zijn huidige kampioenswagen eigenlijk nooit bedoeld was voor de Superklasse. Bestellen kan nog altijd via onderstaande banner, maar de voorraad slinkt in rap tempo.

Er werd de afgelopen weken massaal gestemd op de vijf finalisten (naast Van der Coelen haalden ook Ivo Galekop, Roy Boon, Mike Uenk en Michel Schoenmakers de finale) en daarvoor de vijftien genomineerden in ‘de manches’. In totaal hebben zo’n 3.000 mensen een stem uitgebracht op hun favoriete coureur.

Van der Coelen is de opvolger van Danny Lauf die vorig jaar door de bezoekers van DeCrozz.nl gekozen werd tot Coureur van het Jaar 2017.

Terugblik op zeer succesvol 2018

DeCrozz.nl kijkt terug op een bijzonder succesvol seizoen. Nadat we ons aan het begin van het jaar versterkten met NT Fotografie hebben we ons meer kunnen richten op het maken van verhalen in video en tekst. Opnieuw waren we mediapartner van het Eurol/Veka NK Autocross waardoor we onze verslaggeving van dat kampioenschap nog verder hebben kunnen optimaliseren. We zullen u de details besparen, maar onze lezers hebben ervoor gezorgd dat we opnieuw alle records gebroken hebben ten opzichte van het voorgaande seizoen. Daarnaast hebben we met dank aan onze trouwe groep maar ook nieuwe adverteerders opnieuw een NK Autocross Jaarboek mogen maken en opnieuw kan dat een groot succes genoemd worden.

Wij danken onze trouwe partners en de lezers voor het vertrouwen en de vele reacties in 2018 en hopen u allen in 2019 in goede gezondheid te spreken op de verschillende omlopen in het hele land. We hopen in 2019 onze huidige activiteiten voort te zetten en onze verslaggeving nog verder uit te diepen. Dat doen we met de zaken die u van ons kent, maar ook met nieuwe zaken zoals onze podcast De Kopstart.

Het gehele team van DeCrozz.nl wenst u een veilig einde van 2019 en een gezond en sportief 2019!