Rütenbrock maakt zich op voor 53ste autocross

Het pinksterweekend staat voor de deur en dus staat Rütenbrock weer in het teken van de autosport dit weekend. Voor de 53stekeer organiseert de MSC Rütenbrock haar jaarlijkse wedstrijd met meer dan 200 deelnemers in 14 klassen.

Met deze imposante aantallen is de wedstrijd in Rütenbrock, net over de grens bij Ter Apel, een jaarlijks hoogtepunt op de Duitse autocrosskalender. Met deelnemers uit vier verschillende landen belooft het andermaal een speciale editie van het evenement te worden. De wedstrijd telt bovendien mee voor het Duitse NWDAV-kampioenschap.

De deelnemers komen zondag in maar liefst veertien verschillende klassen in actie. Klasse 1, Klasse 2, Klasse 3 zijn de standaardklassen. In Klasse 11 en Klasse 12 komen de talrijke junioren aan het vertrek, Klasse 13 is gereserveerd voor de dames. Klasse 4, 5 en 6 zijn dan de toerwagens. Ook de sprinters komen in Rütenbrock aan bod, met enkele lokale rijders zoals Gerd Robben, Ralf Lücke en Marcel Bleicker. Zij rijden in Klasse 8, 9 en 10. Bij voldoende deelname komen ook dan de Vrije standaardklasse en Keverklasse nog in actie.

Zaterdag is het rennerskwartier al open en worden de eerste meters gereden tijdens de vrije trainingen, zondag beginnen de wedstrijden omstreeks 9.30 uur. Naast de spannende wedstrijden, staat Rütenbrock wat betreft de sfeer ook hoog aangeschreven. De organisatie verwacht zo’n 6.000 toeschouwers op zondag.

DeCrozz.nl doet zondag verslag van het evenement.

Terugblik voorgaande edities:

Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden Autocross Rütenbrock, DeCrozz.nl, Kim Verouden

t