Sjinkie Knegt zal in volgend seizoen deelnemen in het NK Autocross. De shorttracker heeft een Subaru Impreza gekocht waarmee hij in de toerwagenklasse in actie zal komen.

Knegt heeft de ex-Schoenmakers en ex-Van Rossum Impreza gekocht waar Pieter Verboon tijdens de recente Autocross Masters-ronde in Wijhe nog mee reed. De Leeuwarder Courant maakte als eerste melding van het nieuws dat Knegt volgend seizoen zal autocrossen.

Tegenover DeCrozz.nl vertelde Knegt meer over zijn plannen: “Momenteel ben ik druk met de voorbereiding op de Spelen van Korea, maar daarna is het de bedoeling om te gaan crossen. Er moet nog veel gebeuren aan de auto. Het moet lukken, het nieuwe casco staat er inmiddels naast.”

In een eerder gesprek met DeCrozz.nl liet Knegt nog doorschemeren dat het autocrossen maar moeilijk te combineren is met zijn loopbaan als professioneel shorttracker. Nu lijkt dat geen bezwaar te zijn: “Het klopt dat ik dat eerst vond, maar in goed overleg moet het lukken om toch te gaan crossen.”

Gevraagd naar de verwachtingen van Knegt, zei hij: “We weten dat deze auto niet de snelste is, maar we hebben er wel zin in. Meedoen is belangrijker dan winnen [volgens de Olympische gedachte], maar mezelf kennende wordt dat lastig.”

De man uit Bantega komt volgend seizoen daarmee uit in de toerwagenklasse en waagt direct de stap naar het Nederlands kampioenschap. Knegt is al van jongs af aan liefhebber van de sport, liet hij in een eerder gesprek weten: “Ik was, denk ik tien jaar oud, toen ik al naar Kollum ging om daar te kijken, een jongen uit de buurt reed daar in de vrije standaardklasse. Mooi om dat toen al te zien.”

Knegt schreef tijdens de Olympische Winterspelen in Sochi historie door als eerste Nederlandse shorttracker een Olympische medaille in de wacht te slepen. Afgelopen seizoen werd Knegt in Rotterdam wereldkampioen op de 500 meter en de 5000 meter aflossing. In het eindklassement werd hij tijdens dat kampioenschap tweede.

Lees ook: