Selectiewedstrijden moeten veld Sprint 1600 en Divisie V halveren

In twee klassen van het Eurol NK Autocross moeten selectiewedstrijden uitsluitsel brengen over het definitieve deelnemersveld. In Lochem en Aalten worden selectiewedstrijden verreden voor de Divisie V en Sprintklasse 1600.

De SONAK heeft deze week de registratielijsten van alle klassess openbaar gemaakt en daaruit blijkt dat in twee van de acht klasses aan deze selectie moeten meedoen en nog eens vier andere klasses (Superklasse, Toerwagenklasse, Sprintklasse 2000 & Juniorbuggy) is er een wachtlijst van maximaal vier deelnemers. Een verklaring voor de grote succes voor dit jaar aan aantal registraties is te wijten aan het aanbod van verscheidene banen waar de SONAK in 2020 over beschikt. Deze zijn door de rijders en liefhebbers positief ontvangen. Overigs was het in 2018 ook al zo dat er ruim 50 registraties waren maar toen mochten er 45 mee doen aan het Nationaal Kampioenschap van Nederland.

In Lochem wordt het een drukke dag voor de Autocross Club Laren, die naast een RAMO-wedstrijd, ook voor de ruim 80 deelnemers nog zes manches, beide verdeeld over drie groepen en twee finales voor klaar maken. In de finales komen de beste vijftien rijders aan de start, de eerste drie in de eindstrijd kwalificeren zich rechtstreeks voor het NK Autocross.

De ruim 35 andere rijders moeten twee weken later, op zondag 19 april in Aalten nog drie goede manches rijden om bij de top-twintig te komen om zo deelname aan het Nederlands kampioenschap van 2020 af te dwingen. Dat betekent dat van de ruim 50 aanmeldingen per klasse ongeveer 20 deelnemers niet aan het NK mee kunnen doen.

Lees ook:

Deelnemerslijst van het Eurol NK Autocross 2020
Kalender Eurol NK Autocross 2020