SONAK onthult registraties voor NK Autocross 2019

De SONAK heeft in deze maand maar liefst 244 registraties mogen ontvangen voor het Eurol NK Autocross 2019. Dat blijkt uit de lijst die vandaag door de organisatie online is gezet. In de Divisie V en Sprintklasse 1600 moeten selectiewedstrijden uitsluitsel geven over het definitieve deelnemersveld. In drie andere klassen zijn coureurs op een reservelijst geplaatst.

Zie ook:

Gedurende een week konden potentiële NK-deelnemers zich registreren via de website van de KNAF. De registratieperiode werd in fases geopend om overbelasting van de servers, waardoor het proces vorig jaar verstoord werd, te voorkomen. Uiteindelijk heeft het organiserend comité 244 registraties ontvangen waarmee het Nederlands kampioenschap net als de afgelopen jaar goed bezet is.

Het grootste aantal registraties kwam binnen in de Divisie V, een totaal van 42. Daarvan hebben 9 coureurs zich rechtstreeks geplaatst, de overige 33 deelnemers moeten in actie komen tijdens de twee selectiewedstrijden van volgende maand. Ook de Sprintklasse 1600-coureurs moeten tijdens de selectiewedstrijden in actie komen, in die klasse zijn in totaal 39 registraties binnengekomen. 10 daarvan zijn geplaatst, de andere 29 coureurs gaan de 20 overige plekken verdelen.

In de nieuwste klasse van het NK Autocross, de Juniorbuggy’s was grote belangstelling. In totaal hebben 28 deelnemers zich geregistreerd voor 24 beschikbare plaatsen. Hierdoor zijn vier coureurs op de reservelijst gezet. Dit geldt ook voor de Superklasse waar 33 registraties binnenkwamen, in de Toerwagenklasse moeten 2 equipes plaatsnemen in de wachtkamer.

In de Sprintklasse 2000, Keverklasse en Juniorklasse bleven het aantal registraties binnen de perken en hoeven selectiewedstrijden geen uitsluitsel te brengen rond het deelnemersveld.

De data en locaties selectiewedstrijden zijn inmiddels ook bekendgemaakt. Op zondag 14 april wordt de eerste kwalificatieronde verreden in Keyenborg (HACC). Op 5 mei wordt de tweede en beslissende ronde dan verreden in Langeveen (SAL). De reglementen voor de selectiewedstrijden zijn ten opzichte van voorgaande jaren op enkele punten gewijzigd. Daarover lees je hier meer.

De registraties voor Eurol NK Autocross 2019: