SONAK presenteert compact NK-programma met zes wedstrijden

Na maanden van onzekerheid heeft de organisatie van het NK Autocross de nieuwe kalender bekendgemaakt. De compacte kalender bevat zes wedstrijden.  

Het NK-seizoen begint in het laatste weekend van juli met twee wedstrijden in Toldijk. Deze zullen plaatsvinden op 31 juli en 1 augustus. Het betekent automatisch dat de EK-wedstrijd van dat weekend in Toldijk niet doorgaat, lieten goed ingelichte bronnen al aan deze website weten. Kort na de bekendmaking van het NK heeft ook de organisatie van EK Toldijk laten weten dat de wedstrijd niet doorgaat.

Twee weken na de ‘double-header’ in Toldijk wordt er opnieuw een dubbel wedstrijdweekend gehouden in Gendringen. Deze vindt plaats op 14 en 15 augustus. Deze ‘marathons’ worden ingepland om kosten te besparen voor de clubs en coureurs. De SONAK begrijpt dat dit niet voor iedereen een goede optie zal zijn, maar dat is nu eenmaal de consequentie van een compact programma. Navraag van DeCrozz.nl leert dat er tijdens de dubbele wedstrijden geen andere layout gebruikt wordt tussen de verschillende dagen.

Het seizoen wordt daarna afgesloten met twee enkele wedstrijden op locaties die ook op de originele wedstrijdkalender stonden. Het Friese Gersloot staat op 28 augustus op het programma met Rosmalen op zaterdag 11 september. Wel benadrukt de organisatie achter het NK dat er op dit moment voor geen van de wedstrijden al een definitieve wedstrijdvergunning binnen is.

Topsportstatus voor NK Autocross

Om tot een kalender voor het Eurol NK Autocross te komen heeft de SONAK zich in flink wat bochten moeten wringen. Er heeft intensief overleg plaatsgevonden nadat het laatste pakket versoepelingen aangekondigd werd, stelt men: “Ook met de clubs is er intensief overleg geweest na de persconferentie van 4 juni jongstleden. Tijdens deze persconferentie werd voorzichtig aangekondigd dat er weer meer mogelijk wordt na 30 juni 2021. Dankzij de steun van de KNAF en NOC/NSF hebben we het voor elkaar gekregen dat het Eurol NK Autocross dit jaar de status topsportevenement heeft gekregen. Ook dat is pas in de laatste weken voor ons een positieve zet geweest om door te gaan, wat ook geldt voor onze mede-organisatoren.”

De SONAK heeft de officiële datum voor NK Toldijk (10/11 juli) laten varen voor de wedstrijd, maar hoopt op die datum nog wel een testweekend in te plannen. Het betekent dat Keijenborg als enige locatie van de originele kalender niet opgenomen is in het nieuwe wedstrijdprogramma.