NK Hieslum: Prinsen profiteert van druk bij titelkandidaten

Na drie jaar proberen is het Sven Prinsen eindelijk gelukt. In Hieslum presteerde Prinsen met de A&P erg sterk en dat resulteerde in de eerste overwinning in het Eurol/Veka NK Autocross.

In de sprintklasse 1600 was er nog genoeg te verdelen wat betreft het kampioenschap. Rens van der Haas, tweevoudig kampioen, was vooraf de grootste kanshebber. Maar ook Dirk-Jan Middelveld, Rob van Mierlo, Patrick Boessenkool en Marcel Schoo maakten ook kans.

Die laatste twee kwamen na de voorrondes terecht in de kleine finale waar ze moesten strijden voor een plek in de finale. Die haalden ze ternauwernood binnen, ook Rob van Lierop mocht zich voegen bij de veertien finalisten.

Rens van der Haas plaatste zich met overmacht als eerste voor de finale. De gevreesde klei bleek losser dan verwacht en dat lag Van der Haas best goed, zo sprak hij na de finale. Ook op de eerste rij: Sven Prinsen, Dirk-Jan Middelveld, Andre Bouwmeester en Kevin Uenk. Die laatste reed weer uitstekend in de voorrondes en heeft zich goed laten zien in zijn debuutseizoen in de Sprintklasse 1600.

_1494-crozzmedia

_0951-crozzmedia

_7401-crozzmedia  _0073-crozzmedia _0098-crozzmedia

Uenk kan zijn goede startplek niet omzetten in een kopstart. Het is Sven Prinsen die dat wel kan, hij is beter weg dan Rens van der Haas die bekend staat als een zeer sterke starter. Prinsen pakt de leiding voor Middelveld en Rob van Mierlo. Die laatste kwam na twee gewonnen manches in de derde reeks terecht in een crash en bezeerde zijn hand. Dat weerhield hem echter niet van deelname aan de finale.

Zowel Middelveld en Van Mierlo maken kans op de titel en Rens van der Haas zit erachter en controleert de wedstrijd vanaf dat moment. Achter in het veld schuiven Schoo en Boessenkool wel een beetje op maar duidelijk is dat zij geen aanspraak meer maken op de titel.

_0960-crozzmedia _1456-crozzmedia _7417-crozzmedia _2895-crozzmedia

Vooraan het veld schuift Middelveld weer iets dichter naar Prinsen waardoor ook Van der Haas weet dat hij op wil schuiven. De Brabander zet de druk op de ketel bij Van Mierlo maar die rijdt een hele solide finale en kan Van der Haas achter zich houden. Middelveld maakt dan een klein foutje waardoor Prinsen de laatste ronden zonder druk in de rondte kan over het parcours van Hieslum.

Prinsen wint voor Dirk-Jan Middelveld en Rob van Mierlo. Zij zien dat Rens van der Haas gecontroleerd op de vierde plaats finisht en daarmee de drievoudig Nederlands kampioen in de sprintklasse 1600 is. In het eindklassement

Bekijk hieronder de reactie van winnaar Sven Prinsen. [Powered by Oliehandel.nl]

Volledige uitslagen zie je op AutocrossLive.com

_7447-crozzmedia_3434-crozzmedia _3425-crozzmedia _3406-crozzmedia