Streep door NK’s in Gendringen, finale in Rosmalen ook een dubbel

De twee wedstrijden van het NK Autocross in Gendringen kunnen niet doorgaan. De gemeente geeft geen vergunning af totdat duidelijk is wat er met de coronamaatregelen gaat beginnen. Wel wordt er een vijfde wedstrijd aan het programma toegevoegd in Rosmalen. Dat heeft de SONAK dinsdagavond bekendgemaakt.

“Autosportvereniging Gendringen heeft van de gemeente Oude IJsselstreek slecht nieuws ontvangen”, leest de verklaring van de SONAK. “Omdat de gemeente (nog) niet weet wat de coronaregels worden vanaf 14 augustus, kan de gemeente nu geen vergunning afgeven. Er zijn volop gesprekken met de gemeente geweest en wij danken de gemeente Oude IJsselstreek voor het meedenken, maar wij en ASVG kunnen en willen niet langer wachten en willen duidelijkheid verschaffen voor jullie allemaal en ook voor onszelf.”

De huidige coronaregels gelden tot vrijdag 13 augustus. Daarna zal het demissionaire kabinet de situatie weer bekijken. Het betekent dat de NK-dubbel op 14 en 15 augustus in Gendringen niet doorgaat. ACC Geffen is echter bereid gevonden om een extra wedstrijd aan het slotweekend toe te voegen. Zo kan wordt het seizoen op 11 en 12 september ook afgesloten met een dubbele NK. “We hebben niet stilgezeten de afgelopen dagen en we hebben ACC Geffen bereid gevonden om twee NK-wedstrijden te organiseren. Dus NK 4 en 5 worden nu gehouden op 11 en 12 september in Rosmalen. Vanaf deze plek danken wij ACC Geffen voor het meedenken in deze situatie en jullie voor het feit om je weer flexibel op te stellen. Uiteraard zijn we met z’n allen afhankelijk van de medewerking van de gemeente.”

Het compacte NK Autocross begint op 31 juli en 1 augustus met twee wedstrijden in Toldijk.