Tom van den Heuvel: ‘We willen weer meedoen voor de prijzen’

Ineens was hij daar in 2015, Tom van den Heuvel. Voor velen een nieuwe ster in de vrije standaardklasse, de kenners zagen hem al wat langer op de radar. Met winst in vijftien van de zestien kwalificatiemanches in het Nederlands Kampioenschap Vrije Standaard Series werd de Noord-Hollander afgetekend kampioen. Dat doet hij niet alleen, het technisch brein achter de Honda auto is Tom Roelofsen. Een gesprek over uitdaging, dubbele kampioenschappen en spionage.

In Winsum eiste Van den Heuvel het Nederlands Kampioenschap in de Vrije Standaard Series met overmacht op. Toch is het volgens beide heren jammer dat er twee NK’s waren in 2015: “Aan het begin van het seizoen was er een NK en dat was dan in Winsum. Kollum hoorde je niemand over, dat was niet echt aan de orde. Van het een op het andere moment was dat ineens weer het NK en dat vond ik jammer. Ook de beker werd ineens naar Kollum verhuisd en dat is wel jammer.”

Het getouwtrek met NK’s komt de klasse niet ten goede maar Roelofsen bekijkt het van de positieve kant: “Er waren afgelopen jaar twee NK’s en dat zal dit jaar waarschijnlijk ook zo zijn. Franke Kooistra heeft bij de NAC terecht gewonnen, en wij bij ASG. Het een doet niet af aan het ander vind ik. En ik hoop dan ook dat er dit jaar gewoon weer een vol veld aan de start staat.”

De doelstelling voor Van den Heuvel voor 2016 is simpel. Meedoen om de prijzen en blijven winnen. “We willen gewoon weer meedoen voor de prijzen”, aldus Van den Heuvel. “Het is geen garantie dat we weer kampioen worden maar ons idee is sterk en daar houden we aan vast. Je weet gewoon, een hoop mensen gaan deze winter hun huiswerk doen en wij kunnen in het totale concept ook nog wel winst halen.”

Lees het volledige interview in Crozz Magazine #55