Tussenstand Eurol/Veka NK Autocross na Halle

In zes van de zeven klassen van het Eurol/Veka NK Autocross ligt het kampioenschap na de vijfde ronde in Halle nog open. Dat blijkt uit de exclusieve tussenstand die DeCrozz.nl maandag kan presenteren.

Alleen Kevin van Beek wist zaterdag zijn titel in de Divisie V-klasse veilig te stellen, de coureur uit Veen had genoeg aan een podiumplaats terwijl zijn grootste concurrent niet finishte. In de Superklasse is René van der Coelen nog altijd de leider al heeft Jeremy Nap het gat met zijn overwinning nagenoeg gedicht. Met schrap is het verschil twee punten. In de Sprintklasse 1600 deed Dirk-Jan Middelveld goede zaken met zijn derde plaats. Rob van Mierlo en Danny Lauf hebben echter nog kans om de titel te pakken in deze klasse.

Jan Paul Klaster pakte zijn tweede overwinning van het seizoen en daarmee wordt het weer ongemeen spannend in de Keverklasse. Klaster staat nu aan de leiding in het kampioenschap met Ivo Galekop en Pedro Cokelaere binnen twee punten. De behaalde bonuspunten in Bunnik worden in dit geval van groot belang. Dat geldt ook voor de coureurs in de Toerwagenklasse. Ton van Leeuwen en Erwin Breederland hebben daar precies hetzelfde aantal punten met hetzelfde schrapresultaat. Met zijn overwinning in Halle deed Jacob Heeres eveneens goede zaken in de Sprintklasse 2000. De coureur uit Hindeloopen staat op pole-position om de titel te pakken in Bunnik.

Bij de junioren loopt er nog een CAR-zaak over de NK van Holterhoek. Bovendien is er nog intentie tot beroep rond de uitslag van de NK in Rosmalen. Hierover op een later moment meer.

Bekijk hier: Tussenstand NK Autocross 2018 na Halle

Aan deze tussenstand kunnen geen rechten ontleend worden. Deze tussenstand mag niet gekopieerd of overgenomen worden zonder expliciete toestemming van DeCrozz.nl.