Tussenstand na Eurol NK Autocross Gendringen

Het NK seizoen is over de helft en met vier verreden wedstrijden kunnen we toch stellen dat het fundament is gelegd voor het kampioenschap. Na de wedstrijd in Gendringen hebben er zich toch wat veranderingen voorgedaan in het klassement van het Eurol NK Autocross.

De gebroeders Van der Vegt hadden na Rosmalen ook in Gendringen problemen om vooraan te rijden en dus is de conclusie dat de Clio een echte zandwagen is. Kevin van Beek kende een twee mindere wedstrijden heeft een goede inhaalslag gemaakt met de maximale punten in Gendringen. Michel Schoenmakers behoudt de leiding ook in de Sprint 1600. Bij twee liters is Tolkamp nog steeds de lijstaanvoerder, maar Chris Wagenaar heeft met de schrap eraf een beter resultaat.

Bij de Juniorbuggy’s heeft Bart van der Putten na vier wedstrijden de leiding steviger in handen dan ooit tevoren. Hij heeft de kans het in Lochem al af te maken en dat zal in zijn geval ook nodig zijn omdat Albergen samenvalt met een EK-wedstrijd. In de Juniorklasse heeft Mike Uenk eindelijk gewonnen, maar staat hij toch nog flink wat punten achter op Lars van Kuringe en Gijs Kovac. De laatste heeft weer positie gewisseld met Van Kuringe.

Bij de kevers heeft Ivo Galekop de leiding weer genomen van Eelco Kruis en is de nieuwe leider. Jeremy Nap heeft na de vierde wedstrijd nog steeds de beste papieren voor zijn derde NK-titel. De voorsprong van John Verberk, die oppermachtig was in de eerste drie wedstrijden in de Toerwagenklasse, is verder gegroeid na de wedstrijd in Gendringen. De meervoudig kampioen werd eerste en met het maximale aantal bonuspunten heeft hij inmiddels een gezonde marge op de concurrentie.

BEKIJK HIER: TUSSENSTAND EUROL NK AUTOCROSS NA NK GENDRINGEN