Tussenstand na Eurol NK Autocross Lochem

In drie kampioenschappen is zaterdag in Lochem weliswaar de beslissing gevallen, voor de laatste wedstrijd in Albergen zijn er nog maar liefst zeventien kanshebbers voor het Nederlands kampioenschap. Dat blijkt uit de nieuwe tussenstand van DeCrozz.nl.

John Verberk schreef afgelopen zaterdag zijn vijfde Nederlandse titel bij in de toerwagenklasse, Ivo Galekop werd voor de derde keer op rij kampioen in de keverklasse en Michel Schoenmakers pakte zijn eerste nationale titel in de Sprintklasse 1600. Hoewel er in die klassementen nog gestreden moet worden om de overige ereplaatsen en, in het geval van de Sprint 1600, voor rechtstreekse plaatsing voor komend seizoen, zullen de ogen tijdens de finale in Albergen vooral gericht zijn op de andere klassen.

Jeremy Nap had de titelstrijd in de Superklasse in Lochem kunnen beslissen, maar tijdens de laatste wedstrijd maken ook Dennis Kuijpers, Frank de Bruijn en Johan de Jong nog kans op de titel. Nap heeft nog altijd de beste papieren, maar met de overwinning van De Bruijn in Lochem staat ook hij er goed voor.

In de Sprintklasse 2000 maken nog vijf coureurs kans op de titel, maar lijkt het kwartje toch weer de kant van Chris Wagenaar uit te vallen. Na een rampzalige start van het seizoen heeft hij in de laatste drie wedstrijden veel punten gescoord in finales en manches waardoor hij nu een totaal van 123 punten heeft. Edwin Tolkamp raakte de leiding in het klassement kwijt in Lochem, maar maakt nog kans op de titel. Dit geldt ook voor Huub Jansen, Bastiaan Hoogeboom en Jan Maarten Schuurman.

Bij de Juniorbuggy’s had Bart van der Putten de strijd in zijn voordeel kunnen beslissen door te winnen, maar Ricardo Otto sloeg op het juiste moment toe. Met de afwezigheid van Van der Putten in Albergen heeft Otto alle kans om de titel te pakken tijdens de laatste wedstrijd.

In de Juniorklasse zijn er nog een drietal hoofdrolspelers voor het kampioenschap, maar Gijs Kovac heeft de beste papieren. Ook Lars van Kuringe en Mike Uenk hebben nog kans op de titel, maar zij zijn afhankelijk van de prestatie van Kovac.

Ook in de Divisie V is er nog een drietal dat strijdt voor de titel, Kevin van Beek heeft de beste papieren om zijn kampioenschap te prolongeren. Hij heeft echter nog rekening te houden met de equipe Falco en Marco van der Vegt, ook Bram Kemna maakt na een sterk seizoen nog kans op het kampioenschap.

Bekijk hier: Tussenstand Eurol NK Autocross na Lochem