Vallen in Benschop de eerste beslissingen?

Het NK-circus trekt komende zaterdag alweer naar Benschop waar de vierde ronde in het Eurol/Veka NK Autocross op het programma staat. De stofwolken van Reutum zijn amper opgetrokken of de teams moeten een complete omschakeling maken. Van het zachte zand naar de harde klei waar de eerste beslissingen in de kampioenschappen al kunnen vallen.

De eerste poging in Benschop – op 18 juni – ging niet door vanwege de hevige regenval. Een forse tegenvaller voor de organisatie die gelukkig snel bekend kon maken dat de reservedatum ingevuld kon worden.

In de Divisie V een aantal veranderingen. Zo komt equipe Hoogendoorn/Van Dijk niet meer aan de start in Benschop. Beide heren zitten in het buitenland en zo ontbreekt de 801. Wat wel opvallend is, is dat de kampioensauto van Stephan van Dijk wel aan de start staat. Deze wordt gereden door Gerard de Jong die met zijn Alfa maar liefst vier keer motorschade had. Hij leent Van Dijks Celica voor de belangrijke wedstrijd in Benschop. In de Sprintklasse 2000 zien we de terugkeer van Rene van der Coelen.

Lees ook: Een terugblik naar de NK in Lopik 2010

Afgelopen zaterdag mochten de NK-coureurs al even proeven aan het parcours dat officieel in Benschop ligt. Ook Kevin van Beek deed dat. Rijdt een manche mee met hem aan boord, beelden via Maasland Tube:

Kanshebbers voor het kampioenschap

In enkele klassen kan het zomaar gebeuren zaterdag, daar kunnen de kampioenen na vier wedstrijden al gekroond worden. De scenario’s op een rij:

Juniorklasse: Als Ischa van de Vossenberg eerste of tweede wordt, kan niemand hem in het kampioenschap bijhalen.

Sprintklasse 1600: Rens van der Haas kan kampioen worden als hij wint als zowel Marcel Schoo en Rob van Mierlo buiten het podium finishen.

Sprintklasse 2000: Als Marc Jacobs zaterdag in Benschop wint en Mervin Klaassen of Chris Wagenaar wordt geen tweede, is hij de kampioen.

Superklasse: Jeremy en Gerrit Nap kunnen in Benschop kampioen worden als zij winnen en Lars Goossens niet op de tweede plaats of finisht.

In de andere klassen ligt de strijd nog iets meer open maar kunnen een aantal geroutineerde namen een goede stap zetten richting het kampioenschap. Drievoudig Nederlands kampioen John Verberk is zo’n kanshebber in de keverklasse, maar ook Ton van Leeuwen in de toerwagenklasse maakt aanspraak op zijn vierde titel. In de Divisie V ligt de strijd voor het kampioenschap nog open, de wedstrijd in Benschop zal veel duidelijkheid scheppen.

Lees ook: Tussenstand Eurol/Veka NK Autocross

De wedstrijd van Benschop begint aankomende zaterdag om 9.30 precies. Lees hier het Bijzonder Reglement, de lay-out van de locatie, de routebeschrijving en de mededelingen van organisator ACV Rang Pang.