Van der Putten schrijft tweede EK-ronde in Bauska op zijn naam

Nederlands succes bij het FIA EK Autocross in Bauska deze zondag. De finale van de juniorbuggy’s werd gewonnen door Bart van der Putten. De coureur heeft de stand zodoende weer gelijk getrokken met Jakub Novotny, die vorige maand de eerste ronde op zijn naam schreef.

De Nederlander was het hele weekend goed op dreef en bereikte de finale met een ongeslagen status. In die zeven ronden durende finale was Van der Putten zijn grote rivaal Novotny de baas. Aan de finish was de marge op de Tsjechische rijder een seconde. Team Maashorst-rijder Styn Jaspers werd derde en pakte zijn eerste podiumplek in het EK Autocross. Chantal van der Putten deed het ook goed, zij werd vierde in de finale.

Het was niet het enige Nederlandse succes tijdens de tweede Europese ronde van het seizoen. In de Superbuggy’s ging de overwinning voor de tweede keer dit seizoen naar Bernd Stubbe, de tweede plaats was een prooi voor Mike Bartelen. De rijder uit Fijnaart beleefde vorige maand een teleurstellend weekend in Seelow, maar revancheerde zich knap. Jakub Kubicek uit Tsjechië maakte het podium compleet. Bart Jan Blaauw en Harrie van der Putten plaatsten zich ook voor de finale, zij werden respectievelijk achtste en negende.

Na een slecht openingsweekend in Seelow beleefde Adriaan Boele in Bauska een beter weekend. De coureur plaatste zich als vijfde voor de finale en behield die positie gedurende de finale. De overwinning ging naar Matvey Furazhkin voor Vaclav Fejfar en Jan Bartos.

De beide Nederlandse deelnemers in Buggy 1600 kenden weinig succes. Timo Pähler was bezig aan een ijzersterk weekend tot hij zwaar crashte in de halve finale. De Alfa-coureur verloor daardoor kansen op revanche na een teleurstellend weekend in Seelow. Ed van Asten plaatste zich niet voor de halve finale. De  overwinning ging in Bauska naar Vincent Mercier, hij versloeg Seelow-winnaar Peter Nikodém.

Van der Putten gaat voor Europese titel in 2019