Van der Veen vindt nieuwe uitdaging in Sprint 2000: “Hele andere tak van sport”

In de vrije standaard werd hij twee jaar geleden al Nederlands kampioen, maar Arnold van der Veen is met de aankoop van een sprinter en deelname aan het Eurol NK Autocross in een totaal nieuwe wereld terechtgekomen. “Bij de rennersbespreking in Toldijk zag ik vier bekende gezichten en verder niemand, het is een nieuwe wereld voor ons.”

Van der Veen nam een jaar geleden de A&P van Arjan Kinds over. Na flink wat verbouw- en opknapwerk staat er nu een nette sprinter waarmee Van der Veen in Toldijk debuteerde op het Nederlands kampioenschap. Een hele omschakeling nadat hij de afgelopen jaren uitkwam in de vrije standaardklasse.

Dat deed de man uit Eelderwolde overigens niet zonder succes. In 2019 eiste hij de Nederlandse titel in die klasse op, hij was de beste in de eendaagse wedstrijd op het circuit van Kollum. Eerder deze maand keerde Van der Veen terug in Kollum, maar dan met zijn sprinter. Na twee finaleplaatsen tijdens het eerste NK-weekend in Toldijk was het op Kollum weer een nieuwe leerschool voor de garagehouder.

Bekijk hieronder het volledige gesprek met Arnold van der Veen: