NK Bunnik: Van Kuringe zegeviert opnieuw, Boon onder voorbehoud kampioen

Na een seizoen vol controverse kregen de junioren in Bunnik nog eenmaal de kans om zich van hun beste kant te laten zien. Niet geheel verrassend maakten de coureurs in deze klasse daar optimaal gebruik van en kreeg het publiek een fantastische finale voorgeschoteld. Lars van Kuringe werd de winnaar in Bunnik, Roy Boon is – onder voorbehoud – de nieuwe kampioen in deze klasse.

In Bunnik verschenen 21 junioren aan het vertrek voor de zesde en laatste wedstrijd van het seizoen. Daarbij ook Lucas Konings en Fabienne Verbugt van het HTB Autosport Team. Alle bezittingen van die renstal gingen een week voor de NK in vlammen op, maar met vereende krachten van de familie Van Kuringe en de familie Kroon kwamen de beide coureurs toch aan de start. Zo kon Konings zijn seizoen op een goede manier afsluiten, hij maakte in theorie nog kans op de titel. Verbugt reed anderzijds haar laatste NK-wedstrijd in de juniorklasse.

In de manches scoorden de titelkandidaten eigenlijk allemaal goed, Roy Boon voerde de lijst aan na drie manches. Hij scoorde 54 punten, Gijs Kovac pakte twee overwinningen en plaatste zich als tweede voor Lars van Kuringe, Tijs Kovac en Mike Uenk. Dylan Gerrits kwam tot een zesde plaats voor Thijs van Bladel, Gijs Wismans en Lucas Konings. Jarno van de Krol eindigde als tiende. Jouke Heddema, Max van Grol, Tom Littel, Marco van der Vegt en Arjan van der Sar maakten de finale op de derde rij compleet.

Tijs Kovac, die opvallend genoeg weer met de ex-Pijnenburg Honda aan de start stond in Bunnik, maakte een uitstekende start maar ging redelijk vroeg van het gas richting de eerste bocht waardoor broer Gijs even de leiding overnam bij het insturen van de eerste bocht. Een onbalans in de wagen zorgde er echter voor dat hij even op twee wielen ging waardoor Boon aan de binnenkant de leiding in de wedstrijd overnam. Daarachter ontstond een peloton waar Gijs Kovac als eerste uit zou vallen na een touché met een medecoureur.

Tijs Kovac kreeg daardoor de tweede plaats weer in handen voor Van Kuringe en Van de Krol. Boon verdedigde slim de binnenkant waardoor de andere rijders geen kans kregen om hem aan te vallen, het zorgde er echter wel voor dat het tempo niet heel hoog lag en Kovac en Van Kuringe de aansluiting kregen. Ook de groep daarachter met Van de Krol en Uenk bleef in de buurt terwijl Konings zijn wagen halverwege de finale aan de kant moest zetten met technische problemen.

Op dat moment zette de jonge Kovac de aanval in bij Boon, maar ging iets te wijd waardoor de coureur uit Oldeberkoop direct kon pareren en weer aan de leiding kwam. Van Kuringe bekeek het van een afstand maar wist er na het volgende rechte stuk direct naar toe te remmen waardoor hij aan de binnenkant kwam bij Kovac. Met uitstekend stuur- en remwerk kon Van Kuringe contact met Boon voorkomen, maar zat hij direct in een goede positie om door te stoten naar de eerste plaats. Kovac probeerde het op dat moment ook aan de buitenkant, maar de binnenste lijn bleek zoals wel vaker de snelste en zo ging Van Kuringe in een beweging van de derde naar de eerste plaats.

Zie ook:

Het zorgde voor een moment waarbij de coureurs wat tempo verloren en Van de Krol was handig genoeg om direct aan de sluiten. Kovac kon het hoge ritme vooraan niet volhouden en moest zijn derde plaats afstaan aan Van de Krol, de winnaar van de eerste twee NK’s dit seizoen zakte zo naar de vierde plaats.

Van Kuringe slaagde er niet in om weg te rijden en moest in de laatste ronde nog oppassen voor een aanval van Boon. Die kwam er niet meer waardoor de coureur uit Esch voor de derde keer dit seizoen een finale op zijn naam schreef. Boon werd tweede voor Van de Krol die zodoende voor de tweede keer dit seizoen naar het podium mocht. Tijs Kovac werd aanvankelijk vierde, maar tijdens de technische keuring werd er niet aan de juiste manier mee gewerkt waardoor hij uit de uitslag gehaald is. Mike Uenk werd daardoor als vierde geklasseerd voor Heddema.

Dylan Gerrits werd zesde voor Gijs Wismans en Gijs Kovac. Marco van der Vegt werd negende voor Thijs van Bladel. Corinta Boon kreeg door de diskwalificatie van Kovac de punten van de vijftiende plaats.

Uitslag finale:

  1. Lars van Kuringe
  2. Roy Boon +0.262
  3. Jarno van de Krol +0.840
  4. Mike Uenk +2.391
  5. Jouke Heddema +2.947
> Video: Bekijk hier hoe Roy Boon het feestje met zijn team vierde <