Van Mierlo ”Ik moet het koppie erbij houden”

Sprint 1600 coureur Rob van Mierlo kan de laatste jaren sterk meekomen in de Sprint 1600. Zo won hij vorig jaar de wedstrijd in Holterhoek en na een slecht resultaat tijdens de finalewedstrijd in Bunnik moest hij het wederom doen met de tweede plaats in het eindklassement. Dit jaar staat hij na vier verreden rondes weer op de plek van de spreekwoordelijke ‘eerste verliezer’.

“Het begin liep voor geen meter”, begon Van Mierlo het gesprek na afloop van de finale in Gendringen, ondanks dat hij de snelheid wel had was het toch een lastige wedstrijd. “Ik had in het begin helemaal geen grip, geen zicht niks. Met compleet andere banden en een andere afstelling werd het beter. Hierdoor was de wagen weer zoals het hoorde.”

Op de natgehouden baan van Gendringen was het te winnen op grip. Dit in tegenstelling tot de wedstrijd van Rosmalen waar hij niet verder kwam dan de achtste plek. “Ik weet niet waarom het niet liep in Rosmalen”, vervolgde hij, voor hij zijn verhaal over Gendringen vervolgde: “Je moet een beetje met het gas spelend door de bocht heen komen, als je er vol gas in gaat komt het niet goed.” De werkende formule was dus vrij simpel, aldus Van Mierlo: “Koppie erbij houden en de juiste banden kiezen, maar dat zat er alleen in Rosmalen nog niet in”

Hoe van Mierlo zijn kansen ziet voor de titel? “Als we top-drie kunnen blijven, dan ben ik dik tevreden” Van Mierlo lijkt dus de rust in het hoofd gevonden te hebben en zal proberen zijn plek in de top-drie te handhaven. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Van Mierlo nog alle kans, de achterstand op concurrent Schoenmakers is te overzien.