Vanaf begin september weer autocross in Nederland

Er is vanuit diverse organisaties ruime animo om in de tweede helft van dit jaar nog autocrossen te organiseren. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Bestuur Sectie Autocross van de KNAF bij de verschillende verenigingen.

Nu de coronamaatregelen in Nederland langzaam maar zeker versoepeld worden en ook de autosport na 1 juli weer mogelijk is, kunnen de organisaties de agenda trekken en kijken of ze tegen het eind van dit jaar weer wedstrijden kunnen organiseren. Het BSAC heeft een rondgang gemaakt rond de aangesloten clubs van de KNAF en op basis daarvan is een conceptkalender aangemaakt. Het document is de afgelopen dagen gedeeld met de diverse stakeholders.

In het document, dat DeCrozz.nl in heeft mogen zien, staan wedstrijden in alle windstreken van het land op de planning. Zo staan er weekendwedstrijden in Pieterzijl (SANN), Nuland (ACC Geffen) en Toldijk (LAT’77) op de voorlopige planning. In regio west heeft ook ACV Rang Pang twee wedstrijden op het programma staan, deze moeten gehouden worden in Lopik. Het doorgaan van deze wedstrijden is uiteraard onder voorbehoud van de geldende coronamaatregelen en het verkrijgen van de benodigde vergunningen.

In totaal staan er veertien locaties wedstrijden op het programma, voor slechts twee daarvan is nog geen datum aangemerkt. Wat opvalt is een aantal van de genoemde wedstrijden in hetzelfde weekend valt. Zo hebben ACC Geffen en LAT’77 aangegeven in hetzelfde weekend hun wedstrijden te willen organiseren. Ook zijn er in de genoemde periode (5 september tot 11 oktober) nog een aantal datums vrij.

Naar aanleiding van de inventarisatie zullen organisaties zelf hun wedstrijdprogramma bevestigen.

 

Lees ook: Is er vanaf 1 juli weer autocross mogelijk in Nederland?