Verberk gaat geluk in toerwagenklasse beproeven

Meervoudig Nederlands kampioen John Verberk zal volgend jaar uitkomen in de toerwagenklasse. De ondernemer uit Baarle-Nassau vertelde tegenover DeCrozz.nl meer over zijn plannen.

De geruchten gingen al weken rond, maar Verberk bevestigde zaterdag  met een post op sociale media dat hij volgend jaar uit zal komen in de toerwagenklasse. Daar zal hij een gooi doen naar de titel in de vijfde klasse. “Het was helemaal niet de bedoeling om de overstap te maken, maar door omstandigheden die zich voordeden hebben we besloten om sowieso een jaar rust te nemen van de superklasse”, aldus Verberk die eerder al eens hintte naar deelname in de toerwagenklasse. De rustperiode in de superklasse komt onder andere door het overnemen van het framebouwbedrijf Fast & Speed van Johnny Hakvoort.

Om belangenverstrengeling te voorkomen besloot Verberk de overstap te maken: “Als je bijvoorbeeld iemand raakt, begint het gezeik. Mede daardoor hebben we deze beslissing genomen. We gaan volgende week met een paar man aan de slag in Ulft en proberen alles begin volgend jaar naar Baarle Nassau te halen.”

Omdat de plannen nog niet lang definitief zijn, was Team Verberk reeds begonnen met de voorbereidingen aan de Superklasse-auto van volgend jaar. “Ik heb afgelopen seizoen iemand in Europese wedstrijden zien rijden met een Volvo-motor en daar zie ik wel wat in, dat hoop ik”, zei Verberk.

Er is een hagelnieuwe Zweedse krachtbron aangeschaft welke eerst bestemd was voor de superklasse. Deze zal nu ingezet worden in het nieuwe toerwagenproject. “Met een Volvo V480 gaan we het proberen, met een 3 liter motor zonder turbo. We leggen de motor en bak in de lengte in de wagen, zoals het bijvoorbeeld in de Honda van Piet van Dijk ook is, met ketting overbrenging.” Het volledig nieuwe concept staat nog in de kinderschoenen, gevraagd naar zijn verwachtingen wilde Verberk niet te hard van stapel lopen: “Laten we hopen dat het gaat werken, we moeten afwachten. In Europees verband gaan ze er in ieder geval hard mee.”

De tijdsdruk is wederom hoog voor het team. “We proberen dit allemaal binnen twee maanden af te krijgen. Dit omdat F&S daarna hier na toe komt en we hebben al een paar rijders die voor ons willen rijden. Het is net een carnavalswagen, alles moet op de laatste dag af!”

Verberk is na GP Racing en Sjinkie Knegt de derde toevoeging van naam in de toerwagenklasse.