Vijf kanshebbers voor het NK Stockcars

Komende zondag staat de belangrijkste stockcarwedstrijd van het seizoen weer op het programma. De ACON organiseert de NK Stockcars op de omloop van Sint Maarten. Op basis van resultaten uit het verleden, dit seizoen en verwachtingen voor zondag zetten wij vijf belangrijke kanshebbers op de Nederlandse titel op een rij:

Pieter van der Iest #226

Pieter van der Iest gaat als gedoodverfde favoriet naar Sint Maarten. Hate him or like him, hij is momenteel gewoon de beste coureur die in Nederland rondrijdt. Van der Iest gaat fier op kop in het ACON-klassement, heeft zijn ticket voor het WK in Engeland binnen, won vorig jaar de Nederlandse titel en heeft dit jaar ook alweer een.

vanderiest_226

Rutger Valk #27

Lokale favoriet en de snelste stockcarcoureur van Noord Holland. Pakte vorig jaar in extremis het kampioenschap en is een man die kan pieken op het juiste moment. Valk komt uit een roemruchte stockcarfamilie met vader Sjaak die al in 1987 kampioen werd bij de ACON. Kan Rutger zondag de vier jaar durende hegemonie van Friesland verbreken?

valk_27

Koen Maris #61

Maris is al jaren een van de outsiders voor titels. Presteert vaak alles of niets en heeft zijn zinnen gezet op het NK. De goede vorm werd getoond tijdens de vorige wedstrijd in Sint Maarten toen hij op overtuigende wijze de finale op zijn naam zette. Is Koen de eerste Maris die zijn naam op de NK-bokaal mag zetten?

Maris_61

Ron Kroonder #217

Behoeft geen introductie. Behalve dat hij voor het eerst sinds twee jaar weer te zien zal zijn in Sint Maarten. Nog niet op de startlijst, maar op social media liet het team weten naar het Noord Hollandse te komen. Kroonder weet hoe het werkt, hij won in 1993 de Nederlandse titel al eens in Sint Maarten.

kroonder_217

Pieter Langeveld #155

Een Texelaar om rekening mee te houden. Deed het in 2012 bij zijn debuut briljant door in de finale twintig rondjes aan de leiding te rijden. Helaas spatte de droom toen uiteen doordat hij rondgeduwd werd. Langeveld laat zijn goede vorm ook dit jaar zien, met name tijdens het speedweekend op Texel. Wat DeCrozz.nl betreft een gevaarlijke klant en publieksfavoriet voor de titel.

Langeveld_155

En om verder rekening mee te houden…

Omdat er naast vijf bovengenoemde namen nog een heel aantal mogelijke kanshebbers zijn: Axel Nijs (#32), Martin Verhoef (#8) , Marten Bijlsma (#422), Peter Ruig (#55), Chris Boersen (#405), Bas Peetoom (#694), Gosse Hoekstra (#44), Henk Jan Ronitz (#240), Bart Koopmans (#38), John van’t Veer (#16).