Voorbeschouwing Eurol/Veka Nederlands kampioenschap Autocross

In deeditie-50 50e editie van Crozz Magazine beschouwen we het nieuwe seizoen Eurol/Veka Nederlands Kampioenschap autocross voor dat op zaterdag 9 mei begint in het Groningse Pieterzijl. De verhoudingen staan op scherp en in elke klasse is het niet te zeggen wie de titel gaat pakken. Toch doet de redactie van Crozz een poging om het seizoen te voorspellen.

Superklasse

Huidig kampioen Mike Bartelen heeft aangegeven zich te concentreren op de Europese wedstrijden en dus heeft het er alle schijn van dat hij zijn titel niet gaat prologeren. Ondanks dat staat er dit jaar weer een kwalitatief breed startveld op de lijsten voorafgaand aan de wedstrijd in Pieterzijl. Wat te denken van Dennis Kuijpers die afgelopen jaar meermaals imponeerde, of Erik Ankersmit die als een duvel uit een doosje in Pieterzijl iedereen om de oren reed. Of wordt het toch de nieuwe generatie in de vorm van Max van Grieken? De Amsterdammer liet zich afgelopen jaar regelmatig zien van voren en heeft bewezen zich als een volwassen coureur tussen de elite van de autocross te bewegen. Of het voor Van Grieken dit jaar al mogelijk is om te shinen, is onduidelijk maar met startnummer 4 zullen er dit jaar toch resultaten van hem verwacht worden. John Verberk heeft ook duidelijk uitgesproken om nogmaals kampioen te worden, het liefst eerst bij de kevers maar misschien zorgt hij wel voor een stunt bij de supers om kampioen te worden samen met VEKA baas Peter Versluis of moeten zij flinke rekening houden met equipe Nap, vader en zoon?

Kanshebbers volgens Crozz:

***** Dennis Kuijpers
**** Erik Pijnenburg, Wilhelm Franssen
*** Erik Ankersmit, Mike Bartelen, equipe Versluis/ Verberk
** Tim ten Dolle, Max van Grieken, equipe Nap

Verder ook een interview met Henk Prinsen van A&P Frames, een gesprek met Filmmaker Wilfried Bijma die zijn productie Rûchhouwers vorige maand in première zag gaan. Lees Crozz Magazine #50 hier