Voorbeschouwing NK Rosmalen: Een plek vol verrassingen

De tweede ronde van het Eurol/Veka NK Autocross wordt waarschijnlijk de grootste uitdaging van het seizoen. Voor vrijwel alle coureurs is Rosmalen een nieuwe locatie in het nationale kampioenschap. Hoe bereiden zij zich voor en wat geeft de SONAK in aanloop naar de wedstrijd prijs? Wij zetten het op een rij.

Niet Benschop maar Rosmalen is dit seizoen de tweede wedstrijd van het jaar. Drie weken geleden moest de organisatie besluiten de wedstrijd af te lassen na aanhoudende regen en de slechte voorspellingen. De afgelopen week en vooral de laatste dagen heeft het weerbeeld een verandering doorgemaakt wat betekent dat de wedstrijd in het Brabantse Rosmalen definitief kan doorgaan.

Een baan om U tegen te zeggen…

Na de wedstrijd in Albergen is de omschakeling naar Rosmalen groot. Het terrein heeft een ondergrond van leem en klei wat andere coureurs beter zal liggen. Ook heeft de organiserende club ACC Geffen een vernieuwende vorm aangebracht wat betreft de baan. De omloop in Rosmalen heeft een U-vorm, volgens wel ingelichte bronnen is dit niet eerder vertoond in het NK Autocross.

De laatste NK in Rosmalen dateert uit 1996 toen namen als Jan Willem van Eerden, Frank Oomen en Erik Pijnenburg aan de start stonden. Roel Hermkens domineerde dat jaar in de superklasse, al won hij destijds niet in Rosmalen. Die eer ging naar Jetze Heeres die naar eigen zeggen een ‘dag om nooit te vergeten’ beleefde onder de rook van ‘s-Hertogenbosch.

Revanche en consolideren

Wat kunnen we dit jaar verwachten in Rosmalen? Een open wedstrijd waar door gerenomeerde coureurs uit het kampioenschap schade ingehaald moet worden. Jacob Heeres pakte meteen een schrapresultaat in Albergen met motorschade. Hij kwam in Terwolde weer op de baan om vertrouwen te winnen en wil zich in Rosmalen revancheren.

Ook was er de crash van Erwin Breederland. Die hield hem buiten de punten en het was voor de jongste uit de Breederland-familie een hele opluchting dat Benschop niet gereden werd.

Aan de andere kant zijn er coureurs die een sterk optreden in Albergen willen vervolgen. Wat te denken van Martijn Constable die verrassend sterk was in het zand en ook op klei potten kan breken. Hij zal wederom willen presteren maar weet ook dat de concurrentie groot is in Divisie V. Rens van der Haas is een alleskunner, zo weten we inmiddels. Hij presteert op zowel zand als klei goed maar kampioen worden is één, kampioen blijven is een tweede. Hij zoekt dicht bij huis naar opnieuw een goed resultaat.

In de sprintklasse 2000 is het de andere PML-rijder die vooruit wil blijven. Pieter Mennen wist met zijn product vriend en vijand te verrassen in Albergen en de vraag is hoe hij zich kan manifesteren op de klei.

Equipe Nap was in Albergen twee maatjes te groot voor de concurrentie en de vraag is wie de twee kan stoppen in Rosmalen. Ook voor deze heren is Rosmalen nieuw en ook hier zal de wedstrijd volledig open liggen.

Kan Marco Raben zijn sterke optreden in Albergen doorzetten in Rosmalen? De concurrentie in de vorm van Timmermans, Klaster en Verberk staat op scherp om punten terug te sprokkelen voor een succesvol vervolg van het seizoen.

Bekijk het bijzonder reglement voor de tweede ronde in het Eurol/Veka NK Autocross in Rosmalen. DeCrozz.nl doet aankomend weekend uitgebreid verslag van de eerste tot de laatste start in het exclusieve liveblog met uitslagen, nieuws en reacties uit de wedstrijd.

De wedstrijd in Rosmalen begint zaterdag om 9.30 uur. Het terrein is gelegen aan de Tweede Hoefsteeg, 5249 in Rosmalen.

De tussenstand in het Eurol/Veka NK Autocross

Het laatste nieuws over het Eurol/Veka NK Autocross