Wagenaar kondigt overstap aan: ”Het wordt tijd voor iets nieuws”

Drievoudig Nederlands kampioen Chris Wagenaar maakt volgend seizoen de overstap naar de Superklasse. Hij is in de running voor een vierde titel dit weekend in Albergen, maar zoekt een nieuwe uitdaging. Dat heeft de coureur aan DeCrozz.nl laten weten. 

Na negen volledige seizoenen in de Sprintklasse 2000 maakt de Noord-Hollander deze winter de overstap naar de Superklasse, een klasse waar hij – met name op EK-niveau – als eens aan heeft mogen proeven. “Ik rij geen Sprint 2000 meer volgend jaar. We gaan voor een nieuwe uitdaging”, vertelde Wagenaar in gesprek met DeCrozz.nl. “Ik lonk echt naar een nieuwe stap en we gaan het in de Superklasse proberen. Het zou echt mooi zijn om het kampioenschap nog te pakken in de Sprintklasse 2000.”

Hoewel de voorbereidingen al in gang gezet zijn, wordt het allerminst een rustige winter voor Wagenaar en zijn team. “We bouwen twee Big Frames deze winter, eentje voor op het zand en eentje voor op de kleibanen”, vervolgde hij. In eerste instantie zal hij tussen de grote jongens blijven rijden met zijn huidige motorblok.

Na het winnen van het kampioenschap in de standaardklasse in 2010 maakte Wagenaar de overstap naar de Sprint 2000. In totaal werd hij twee keer kampioen en was hij er drie keer heel dichtbij. In 2013 boekte hij zijn eerste Sprint 2000-zege in Holterhoek, waarna in 2014 de eerste serieuze aanval op de titel kwam. Hij werd tweede, ondanks dat hij drie finales won. Ook in 2015 won Wagenaar weer twee finales, maar rivaal Jacob Heeres was hem net de baas. In 2016 wist Wagenaar de ban te breken, hij werd overtuigend kampioen. Dit herhaalde hij in 2017 nog eens.

Dit seizoen begon Wagenaar als vicekampioen met een schrapresultaat in Gersloot, maar herpakte zich daarna ijzersterk.  Met vier top-vier klasseringen en een groot aantal bonuspunten heeft Wagenaar voor de finaledag in Albergen een goede uitgangspositie om zijn vierde Nederlandse titel te pakken. Hij begint als leider aan de slotwedstrijd van het seizoen.