Werner van Rossum debuteert in de toerwagenklasse [+ NK Registratielijst]

Na het kampioenschap in de juniorklasse staat Werner van Rossum voor een nieuwe uitdaging. Komend seizoen debuteert Van Rossum in de toerwagenklasse. Met de ex-Schoenmakers Subaru Impreza heeft Van Rossum zijn ticket voor het Eurol/Veka NK Autocross inmiddels te pakken.

“Het is een mooie stap naar de toerwagenklasse”, vertelt Van Rossum die samen met Frank de Bruijn een equipe vormt. “Omdat ik voor de Marine werk moet ik wellicht een wedstrijd missen, Frank kan die wedstrijd voor zijn rekening nemen.” De Bruijn komt daarnaast nog uit in de sprintklasse 1600.

‘Weinig ervaring’

Met de aankoop van de ex-Schoenmakers Impreza begint Van Rossum aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. Er moet veel kennis opgedaan worden: “We willen op voorhand veel testen voor de eerste NK in Albergen. Dit omdat we eigenlijk helemaal geen ervaring hebben met de auto en de klasse.”

De 18-jarige Van Rossum reed twee seizoenen in de juniorklasse. In het jongste seizoen werd Van Rossum Nederlands kampioen. Het jaar daarvoor werd hij derde. Van oorsprong komt de man uit Woerden uit de motorcross. Remon van Rossum, de jongere broer van Werner, werd afgelopen seizoen vijfde in de eindstand en wil de eer van de Van Rossums in de juniorklasse hoog houden komend seizoen.

Werner van Rossum vertelt meer over zijn overstap in Crozz Magazine #56 die binnenkort verschijnt.

SONAK presenteert voorlopige registraties NK Autocross

Amper een halve week na het openen van de registraties voor het Eurol/Veka NK Autocross heeft de SONAK nu al meer dan 230 inschrijvingen binnen. Vooral in de Divisie V en in de Sprintklasse 1600 zijn veel inschrijvingen binnen gekomen. Nederlands Kampioen Stephan van Dijk (Divisie V) komt in equipe aan de start met Mark Hoogendoorn. In de toerwagenklasse staat ook Bert-Jan Hoepel op de lijst. De Nederlands Kampioen van 2013 in de Divisie V komt met een nieuw project op de baan.

Inschrijven voor het Eurol/Veka NK Autocross is mogelijk tot 17 februari. Bekijk hier de voorlopige registratielijst

schoenmakers_toerwagen vanrossum_2015