Wybe de Vries tankt vertrouwen met ‘perfect weekend’

In de Tien van Texel schreven we al over het opvallende optreden van Wybe de Vries tijdens het speedweekend in Texel. “Mijn weekend kan niet beter,” concludeerde De Vries na een perfecte reeks. Al zijn manches werden gewonnen, en als klap op de vuurpijl schreef hij ook de finale op zijn naam.

“Het is geweldig, ik heb dit weekend alles gewonnen wat er te winnen valt,” begint een blije De Vries. “Mijn weekend kan niet beter!” Het meest opvallende is nog wel dat de Hantumer pas zijn derdee wedstrijd met de nieuwe auto rijdt in Texel.

In Makkum werd een tweede plaats in de wacht gesleept. Tussendoor reed hij nog Ulrum en zette daarna zijn zinnen op Texel. Ten opzichte van de auto zijn er nogal wat veranderingen doorgevoerd, vertelt De Vries: “De nieuwe auto ligt stukken beter op de baan, de wegligging is top. Ook heeft de motor veel meer vermogen en zijn er verder allemaal kleine dingetjes verbeterd.”

Een volgend doel voor De Vries is het Nederlands kampioenschap dat op zaterdag 6 augustus op Kollum gereden wordt. “Daar leef je naar toe,” aldus De Vries. “Uiteindelijk gaat het daar allemaal om.” Verwachtingen wil hij niet scheppen over de wedstrijd: “Het kan alle kanten op, je kunt ook schade rijden daar. Maar ik hoop op een goed resultaat.”

Voor het vertrouwen was het perfecte weekend Texel heel belangrijk: “Deze wedstrijd gaf zeker een boost.”

_8888_CrozzMedia _8941_CrozzMedia