De organisatie van de Autocross Masters heeft woensdag de kalender voor 2018 gepresenteerd. De agenda is voornamelijk Nederlands gekleurd met vijf wedstrijden op Nederlandse bodem en twee Belgische locaties.

Autocross Masters opent het seizoen relatief vroeg met twee wedstrijden binnen twee weken. Op Koningsdag opent SANN het seizoen met een wedstrijd op het geliefde Pieterzijl. Omdat de organisatie in Pieterzijl niet op zondag kan rijden, zal dit ‘weekend’ op vrijdag en zaterdag verreden worden.

Vervolgens trekt het circus naar West-Vlaanderen waar op 12 en 13 mei de tweede ronde in Kortemark verreden wordt. Vervolgens heeft de TACO in Terwolde haar traditionele weekend aan het eind van juni. Het drukstbezochte weekend van het afgelopen Masters-seizoen vindt komend jaar plaats op 23 en 24 juni.

De gehele maand juli heeft de organisatie geen wedstrijden in de planne, pas in het eerste weekend van augustus trekt het kampioenschap zich weer in gang met een wedstrijd in Toldijk. De Drentse Autocross Club organiseert dan de vijfde ronde in Wijhe waar dit jaar nog de finale verreden werd.

Op 8 en 9 september is het aan stichting autocross Koudum om de voorlaatste wedstrijd te organiseren. Dit zal gebeuren in Koudum waar in 2013 nog de NK-finale plaatsvond.  De finale van het seizoen staat gepland op 29 en 30 september in Landen, België.

In een verklaring op Facebook schrijft de organisatie: “We zijn als bestuur trots dat zoveel clubs het vertrouwen in ons hebben om er samen met ons een mooi seizoen van te gaan maken.  We gaan er dan ook samen met de clubs, coureurs, monteurs en toeschouwers een superseizoen van maken met mooie wedstrijden. Met een kalender als deze zal dat vast goed komen!”

De kalender van Autocross Masters 2017 kende zes weekenden waarvan de ronde in Winsum destijds geschrapt werd. De organisatie hoopt dit seizoen een volwaardig programma af te werken.

Agenda Autocross Masters 2018

27-28 april: Pieterzijl (NL)
12-13 mei: Kortemark (BE)
23-24 juni: Terwolde (NL)
4-5 augustus: Toldijk (NL)
25-26 augustus: Wijhe (NL)
8-9 september: Koudum (NL)
29-30 september: Landen (BE)

Lees ook: